La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més víctimes de violència masclista al 2019

La xifra a totes les comarques valencianes va créixer un 2,4%, per damunt del 2% que registra la mitjana estatal.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb més víctimes de violència masclista al 2019

La Comunitat Valenciana va ser el 2019 la segona autonomia amb més dones víctimes de violència de gènere inscrites en el Registre Central per a la Protecció de les Víctimes de la Violència Domèstica i de Gènere, amb un total de 4.909. La xifra només la supera Andalusia, amb 7.101 víctimes de violència masclista, segons l'Estadística de Violència Domèstica i Violència de Gènere de l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A la Comunitat Valenciana el nombre de dones víctimes va créixer un 2,4%, davant d’un creixement en el conjunt d'Espanya del 2%.

En termes relatius, a més, les autonomies amb major taxa de dones víctimes de violència masclista inscrites per cada 1.000 habitants van ser les Balears, la Comunitat Valenciana i Múrcia, amb un 2,2 les tres. Les dades de l'INE indiquen també que vora la meitat d'aquestes víctimes (47,1%) tenia entre 25 i 39 anys i l'edat mitjana es va situar en 36,6 anys.

Durant l'any passat 31.805 homes van ser denunciats per violència de gènere en assumptes amb orde de protecció o mesures cautelars, xifra que representa un augment d'un 1,8% en comparació amb 2018.

Les condemnes pugen un 10,5%

L'estadística de l'INE arreplega també informació sobre les persones condemnades per sentència ferma dictades el 2019 corresponents a assumptes (amb ordes de protecció o mesures cautelars dictades) que inscrits en el registre. A la Comunitat Valenciana, el 2019 va haver-hi 4.565 persones condemnades, que implica un increment del 10,5% en comparació amb l'any anterior.

També et pot interessar

stats