La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys personal d’infermeria per habitant

Segons el sindicat Satse, cada infermer té assignades fins a 1.866 persones en els centres de salut.

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys personal d’infermeria per habitant
La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys personal d’infermeria per habitant

La Comunitat Valenciana és la segona autonomia, sols per darrere d'Andalusia, amb menys personal d’infermeria per habitant, amb una ràtio de 1.866 persones per professional. Així es desprén de l’estudi "Anàlisi de la situació dels infermers, infermeres, comares i fisioterapeutes en els centres sanitaris del país', realitzat pel Sindicat d'Infermeria (Satse).

D'acord a aquest informe, Andalusia, Comunitat Valenciana i les Balears són les comunitats autònomes amb un més població assignada a cada infermer, mentre que en l'altre extrem es troben les Canàries, Navarra i Extremadura.

Segons el sindicat, aquesta ràtio suposa "una excessiva sobrecàrrega de treball que afecta negativament en l'atenció i cures que reben els ciutadans i pacients".

Així, en l’informe conclouen que a Espanya es necessiten, com a mínim, 87.890 infermers més en el sistema sanitari públic, dels quals 15.514 corresponen a atenció primària.

D’acord amb Satse, la "situació òptima" seria que cada infermer haguera d'atendre unes 1.100 persones i, en tot cas, no superar les 1.400 persones. "L'actual càrrega de treball incideix fonamentalment a no disposar de tot el temps que desitjarien per a realitzar les seues funcions, ja siga en la consulta del centre de salut o en les atencions que es realitzen al domicili del pacient, la qual cosa repercuteix negativament en l'atenció rebuda pel ciutadà", critiquen.

Precisament aquest dijous els metges d’atenció primària van fer parades de forma majoritària per a denunciar el que consideren un deteriorament sense retorn en l’assistència als pacients.

També et pot interessar