La Comunitat Valenciana és la segona autonomia amb menys llits ocupats per malalts de Covid

La incidència acumulada creix fins als 42,69 casos per cada 100.000 habitants, encara la dada més baixa d'àmbit autonòmic

Un equip sanitari atén als pacients en l'UCI de la Fe
Un equip sanitari atén als pacients en l'UCI de la Fe / À Punt NTC

La pressió hospitalària a la Comunitat Valenciana està entre les més baixes d'Espanya. Els hospitals valencians tenen actualment ingressades 224 persones afectades per la Covid-19. Aquesta dada suposa un 1,96% de tots els malalts ingressats, la segona xifra més baixa de tota Espanya. Solament les Illes Balears millora aquest percentatge, donat que els malalts de Covid als centres hospitalaris de les illes representen un 1,69% de tots els malalts. Al conjunt d'Espanya, els ingressos per coronavirus suposen un 8,12% de tots els malalts hospitalitzats, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

Pel que fa a les UCI, la situació valenciana també és una de les tres millors. Les unitats de cures intensives del territori valencià tenen actualment ingressats 58 malalts Covid, que ocupen un 6,24% dels llits disponibles, dada que sols és inferior en el cas de Múrcia (3,50%) i de Galícia (5,42%). Al conjunt d'Espanya, els afectats per coronavirus ocupen el 23,12% dels llits UCI. Les dades de pressió hospitalària, tant en el cas valencià com al conjunt d'Espanya, han millorat en les últimes 24 hores.

L'últim balanç diari de Sanitat apunta a un nou repunt de la incidència a la Comunitat Valenciana. El repunt, de 0,75 punts fins a situar-se en 42,69 casos per cada 100.000 habitants, no evita que aquest paràmetre continue sent el més baix a l'àmbit autonòmic. Al conjunt del país, per contra, la incidència ha tornat a baixar, en aquest cas 2,73 punts fins a situar-se en 232,86 casos. La Rioja, el País Basc, Navarra, Melilla, Madrid, Ceuta, Catalunya i Aragó tenen una incidència acumulada superior als 250 casos per cada 100.000 habitants, cosa que marca el risc extrem de Covid-19.

El Ministeri de Sanitat ha comunicat aquest dimarts  7.665 nous casos positius (3.496.134 en total) i 117 víctimes mortals més de la pandèmia. Espanya continua com a sisé país europeu amb més casos, per darrere de França, Rússia, Turquia, el Regne Unit i Itàlia. Alemanya, amb 3.310.301 casos oficials i una incidència acumulada de 346,9 casos, se situa darrere d'Espanya.

La xifra d'immunitzats supera ja els quatre milions

El Ministeri de Sanitat també ha actualitzat aquest dimarts les dades de vacunació. Les dades indiquen que la xifra d'immunitzats ha superat per primera vegada els quatre milions de persones (4.020.945). Sanitat també assegura que hi ha 14.994.667 dosis administrades de les quatre vacunes autoritzades fins ara per l'Agència Europea del Medicament.

També et pot interessar

stats