La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més jutges i jutgesses aporta enguany a la carrera judicial

Set d'aquests nous magistrats reforçaran diversos jutjats del territori, sis d'ells a les comarques del sud

Un acte d'entrega de despatxos, en arxiu
Un acte d'entrega de despatxos, en arxiu / @CasaReal

El rei Felip VI presidirà dimarts a Barcelona per a procedir al lliurament de despatxos als jutges de l'última promoció de la carrera judicial. Seran, en conjunt, 171 integrants de l'última promoció, dels quals 26 són de la Comunitat Valenciana, segons dades oficials del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). La Comunitat Valenciana és la segona autonomia que més nous magistrats aporta enguany a la carrera judicial (26), sols superada per Andalusia (29). 125 dones i 46 homes formen part d'aquesta promoció.

La cerimònia comptarà també amb la intervenció del president del Consell General del Poder Judicial, Rafael Mozo, i el director de l'Escola Judicial, Jorge Jiménez. Igualment, s'espera la presència del president del Tribunal Suprem, Francisco Marín Castán, o de la ministra de Justícia, Pilar Llop, entre altres. El perfil dels integrants d'aquesta promoció, la 71a, és, segons una enquesta realitzada al seu ingrés a l'Escola Judicial el 2021, el d'una dona (representen el 73,10% del total) amb una edat mitjana de 29 anys, que ha tardat cinc anys i un mes a preparar i aprovar l'oposició i que no procedeix d'una família de juristes.

La major part d'aquests nous jutges i jutgesses en pràctiques seran destinats a Catalunya (76). I els set que es queden a la Comunitat Valenciana seran destinats al jutjat de primera instància i instrucció número 2 d'Ibi (Alcoià), al jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Ibi, al jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Alcoi, al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sogorb (Alt Palància), al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), al jutjat de primera instància i instrucció número 2 de la Vila Joiosa (Marina Baixa) i al jutjat de primera instància i instrucció número 3 de Villena (Alt Vinalopó).

No és la primera promoció on la presència valenciana és destacada. En la promoció anterior, la Comunitat va situar-se també en segon lloc en l'aportació de nous magistrats, igual que ho va fer en dues ocasions més durant les últimes cinc promocions, segons les dades publicades llavors pel poder judicial.

D'altra banda, també rebran dimarts les destinacions els 44 integrants —26 homes i 18 dones— de la 22a promoció del quart torn judicial, que accedeixen a la carrera judicial després de superar un concurs entre juristes de reconeguda competència i amb més de deu anys d'exercici professional i un curs de formació a l'Escola Judicial. D'aquest total, dos magistrats es destinaran a dos jutjats valencians (al jutjat penal número 4 d'Oriola (Baix Segura), constituït a Torrevella (Baix Segura), i al jutjat penal número 1 de Castelló de la Plana).

També et pot interessar

stats