La Comunitat Valenciana sabrà aquest divendres si passa a la fase 3

La consellera Ana Barceló assegura que els indicadors han seguit una "tendència favorable" en les últimes setmanes.

Diverses persones realitzen compres en un centre comercial amb mascaretes
Diverses persones realitzen compres en un centre comercial amb mascaretes / Efe

El Ministeri de Sanitat ha analitzat tota la documentació tècnica que han remés les comunitats autònomes per a avançar de fase en la desescalada, entre elles la Valenciana. El ministre Illa es va reunir entre dimecres i dijous amb els consellers autonòmics per a abordar el trànsit de fase i durant el dia de hui comunicarà la decisió.

La Comunitat Valenciana compleix les instruccions que estableix el Ministeri per a canviar a la fase 3 dilluns que ve i "avançar així en la desescalada amb garanties de seguretat per a tots", perquè tots els indicadors han seguit una "tendència favorable" en les últimes setmanes, ha assegurat la consellera Ana Barceló davant de les Corts.

La titular de Sanitat Universal i Salut Pública ha destacat que, en aquests moments, la taxa d'incidència del virus ha passat en mes i mig del 54,52% al 3,92%; el nombre d'altes ja suposen el 77,9% del total de casos; i s'han reduït en un 83% els ingressats en hospitals, i en un 90% els ingressats a l'UCI.

Així mateix, en deu dies s'han fet 140.000 proves PCR, és a dir, s'han triplicat respecte de les que es feien al mes d'abril i suposa arribar a fer test al 91% dels casos sospitosos.

Pel que fa a l'últim balanç a la Comunitat Valenciana, hi ha hagut dos noves morts en dos residències, i ja són 1.452 des de l'inici de la pandèmia. A més s'han registrat 24 positius i 183 altes en les últimes hores.

La mobilitat interprovincial, l'augment d'aforament als comerços i l'obertura de la barra dels bars són algunes novetats destacades de la fase 3. Ací es poden veure quines mesures s'implantaran a la Comunitat Valenciana el dilluns 15 de juny, si el Ministeri de Sanitat autoritza canviar de fase.

També et pot interessar

stats