La Comunitat Valenciana rep vora 9 milions d'euros dels fons contra la violència de gènere

Aquesta quantitat suposa el 75% de la provisió prevista per a 2018, però es podrà gastar l'any que ve.

La Comunitat Valenciana rep vora 9 milions d\'euros dels fons contra la violència de gènere
La Comunitat Valenciana rep vora 9 milions d'euros dels fons contra la violència de gènere

La Comunitat Valenciana rep 8,9 milions d'euros per a lluitar contra la violència de gènere. Aquesta quantitat suposa el 75% dels fons previstos en el Pacte d'estat contra la violència de gènere per al 2018 que es podran gastar l'any que ve.

El crèdit serà destinat al manteniment i la millora de les xarxes de recursos i serveis socials d'atenció a les víctimes, en particular a:

- Les dones especialment vulnerables

- Inserció sociolaboral

- Campanyes de sensibilització i prevenció

- Protocols de coordinació i col·laboració entre les administracions i les institucions competents

- Establir un sistema d'acompanyament de les dones

- Reforçar els serveis de suport als menors, els fills i les filles

- Reforç en els punts de trobada familiar

- Formació especialitzada en l'àmbit educatiu i dels mitjans de comunicació i reforç de les unitats de valoració forense integral

La distribució del crèdit aprovada en el Conferència Sectorial respon a criteris territorials (insularitat i ciutat fronterera) i poblacionals (percentatge de dones), amb especial atenció a les dones majors de 65 anys i dones amb discapacitat, dones amb treball temporal o en situació de desocupació. Així mateix, es tindrà en compte la població rural i la densitat de població.

La Comunitat Valencia és una de les autonomies que aquest dijous han rebut el 75% dels fons previstos en el Pacte d'estat contra la violència de gènere contempla 75 milions d'euros per al 2018, però que podran gastar-se l'any que ve, segons el Ministeri de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat. De forma excepcional, i atenent al curt període de temps per a l'execució de les mesures, el Reial decret del repartiment permet que els fons puguen executar-se en 2019 sense ser descomptats de la quantitat que li corresponga a cada comunitat autònoma l’any que ve.

El repartiment executat per comunitats queda de la manera següen: 15,2 milions per a Andalusia, 4,7 milions per a Aragó, 2,8 per al Principat d'Astúries, 4 milions per a les Balears, 5,9 per a les Canàries, 1,5 milions per a Cantàbria, 7,5 milions per a Castella i Lleó, 6,2 milions per a Castella-la Manxa, 12,7 milions per a Catalunya, 8,9 milions per a Comunitat Valenciana, 4,6 milions per a Extremadura, 8 milions per a Galícia, 10,2 milions d'euros per a la Comunitat de Madrid, 3,4 milions per a Múrcia, 1,5 milions per a La Rioja, 1,1 per a Ceuta i 1,1 per a Melilla.

Segons l'article 86.2, el pagament es realitza per quartes parts en la segona quinzena natural de cada trimestre. Així, una vegada transcorreguts tres trimestres, les comunitats autònomes han rebut aquest 18 d'octubre el 75% dels fons, mentre que els tràmits per al 25% restant ja s'han iniciat.

El repartiment dels fons del Pacte d'estat contra la violència de gènere a les comunitats autònomes es va acordar en la Conferència Sectorial celebrada el 31 de juliol. En la dita Conferència, es va acordar que en el primer any de vigència del Pacte es destinarien 80 milions per a l'Administració General de l'Estat, 100 per a les autonomies i uns altres 20 per als municipis, als quals se sumaran uns altres 20 milions, ja que en la trobada es va acordar duplicar aquesta partida per als ajuntaments.

També et pot interessar

stats