La Comunitat Valenciana rep aquest divendres 120.000 dosis d'AstraZeneca

Sanitat distribueix un milió de vacunes entre totes les comunitats i les ciutats autònomes.

Vacunació en l'hospital Isabel Zendal a Madrid
Vacunació a l'Hospital Isabel Zendal a Madrid / Efe

El Ministeri de Sanitat distribuirà a les comunitat autònomes un total d'1.056.500 dosis de la vacuna d'AstraZeneca contra el coronavirus, de les quals 120.000 arribaran al nostre territori. Amb l'arribada d'aquest lot, la Comunitat Valenciana superarà aquest divendres el milió de vacunes rebudes, una proporció suficient per a immunitzar mig milió de persones, ja que els preparats s'administren en dues dosis.

Així ho donà a conéixer aquest dijous el departament que dirigeix Carolina Darias i que va destacar de nou que el pla de vacunació permetrà que el 70 per cent de la població estiga protegida contra la Covid-19 al llarg del pròxim estiu.

Així mateix, Darias anuncià l'arribada dilluns d'1,2 milions de noves vacunes de Pfizer de les quals 125.000 dosis seran per a la Comunitat Valenciana.

Rècord de vacunació a Espanya

Darias manifestà que l'objectiu és que "la vacuna guanye en temps el virus", i destacà que "cada dia que passa és una fita respecte a l'anterior en l'administració de vacunes, hui un nou rècord". D'aquesta manera, assegurà que l'objectiu de tindre vacunats 33 milions d'espanyols al llarg de l'estiu està "a l'abast de la mà".

"Hi ha una quantitat important de vacunes", subratllà la ministra, que va afegir que cada setmana s'anirà incrementat el nombre de dosis disponibles i va reconéixer l'"esforç" que estan realitzant totes les autonomies "que no han deixat de vacunar, fins i tot, aquesta Setmana Santa".

Així mateix, la ministra recordà que a l'abril també s'incorpora la vacuna de Janssen amb més de 300.000 dosis i que Espanya està en el full de ruta dissenyat perquè el govern sabia que en el primer trimestre de l'any el volum d'arribada de les dosis seria "limitat", i que a l'abril s'aniria incrementant "ostensiblement".

"Estem agafant velocitat de creuer i això s'està veient cada dia. Cada dia anirem a més velocitat i a més rècord de vacunació", afirmà, per a després afegir que el govern continuarà amb l'"objectiu de vacunar tota la població".

També et pot interessar

stats