La Comunitat Valenciana registra la xifra de casos de meningitis més baixa de la història

Només 23 casos enguany.

El personal sanitari recomana seguir els calendaris vacunals per a prevenir malalties infeccioses greus, com la meningitis
El personal sanitari recomana seguir els calendaris vacunals per a prevenir malalties infeccioses greus, com la meningitis

Aquest any, la xifra de brots de meningitis ha sigut la més baixa de la història de la Comunitat Valenciana. Segons el cap de la Unitat de Recerca en Vacunes de la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica, Javier Díez, s’han registrat només 23 casos d'infecció per meningococ, comparat amb els centenars de casos que es registraven fa una dècada.

Díez destaca que els investigadors valencians han tingut un paper fonamental en l’estudi més important de la vacuna del Bexsero. La col·laboració valenciana ha sigut clau, no sols a l’hora de desenvolupar la vacuna, sinó en l’augment del coneixement sobre aquestes.

Analitzant les possibles causes d’aquest canvi, Javier Díez afirma que la disminució de la infecció podria estar relacionada amb el consum del tabac. Aquest pot tenir un paper molt important, ja que un estudi dels anys 90 va demostrar que xiquets amb pares fumadors tenien fins a cinc vegades més probabilitats de contraure la meningitis.

L'investigador Javier Díez estarà hui a les XIX Jornades sobre Vacunes en Atenció Primària, organitzades per la Fundació per al Foment de la Investigació Sanitària i Biomèdica, que tindran lloc a l'Hotel Sorolla. Amb aquestes xerrades es pretén fer una anàlisi sobre l’impacte de les vacunes en la nostra societat. A més, destaca Díez, és important actualitzar el coneixement sobre aquestes i informar al personal sanitari. També, mitjançant les xarxes socials volen conscienciar a la població sobre la importància de la vacunació.

També et pot interessar

stats