La Comunitat Valenciana registra la menor pujada de criminalitat de tot l'Estat

El balanç del Ministeri de l’Interior registra un repunt del 0,6%, davant el 3,3% de la mitjana espanyola.

Integrants del moviment Femen protesten contra el masclisme a la plaça de Callao de Madrid, el passat 14 de febrer
Integrants del moviment Femen protesten contra el masclisme a la plaça de Callao de Madrid, el passat 14 de febrer / Chema Moya (Efe)

La Comunitat Valenciana va ser l’autonomia on menys va créixer la criminalitat l’any 2019, amb un repunt del 0,6%, davant el 3,3% de la mitjana espanyola. Són dades que figuren en el balanç de criminalitat del Ministeri de l’Interior, en el qual s’han registrat fins a 2.201.859 infraccions penals a tot l'estat.

Un total de 332 persones van ser assassinades, un 14,9% més que el 2018, i es van denunciar més de 15.300 delictes sexuals, la qual cosa suposa un increment de l’11%. També van augmentar vora un 10% els delictes relacionats amb el tràfic de drogues, els robatoris amb violència i intimidació, els segrestos i els delictes de lesions.

La xifra puja, sobretot, a Navarra

En totes les comunitats autònomes la criminalitat va augmentar, si bé l’ascens més pronunciat es va registrar a Navarra (7%), per davant de La Rioja, les Canàries i Aragó. Els increments més suaus de la delinqüència, a banda de les comarques valencianes, es detecten a Galícia, Cantàbria i Castella i Lleó, els quals superen el 2%.

Enfront d’aquestes pujades, les infraccions penals que van disminuir van ser els robatoris amb força en domicili, els robatoris de vehicles i els furts.

També et pot interessar

stats