La Comunitat Valenciana registra el major nombre de ciclistes morts

Tres persones han mort en les carreteres valencianes en el mes de juliol.

Des que va començar l'estiu, huit persones han mort en accidents de trànsit amb bicicleta
Des que va començar l'estiu, huit persones han mort en accidents de trànsit amb bicicleta

La Comunitat Valenciana és l’autonomia que ha registrat el major nombre de cicilistes morts en els set primers mesos de l’any, amb un total de 19.

A aquesta dada cal sumar que, en els últims dies, s'han produït quatre morts i una persona n'ha resultat ferida greu. Tot i això, la xifres de víctimes es manté per sota de la de l'any passat.

Des que va començar l'estiu, huit persones han mort en accidents de trànsit amb bicicleta, l'última aquest dimecres a Rascafría (Madrid) a conseqüència de l'impacte contra un cabirol.

Dos dels accidents mortals des del 21 de juliol s’han produït a la Comunitat Valenciana, que segueix sent la que registra un major nombre de víctimes.

Aquest cap de semana ha mort un home de 85 anys a Montcada, l’Horta Nord. I també, en els últims dies,ha tornat a ser protagonista la carretera N-322 amb la mort, diumenge, d'un ciclista a Guardamar del Segura, al Baix segura, atropellat per un turisme.

Aquesta carretera, que recorre el litoral valencià des de la capital cap al sud és la que registra any rere any el major nombre d'accidents en què hi ha implicats ciclistes. A més, al 2017, va ser l'escenari d'un accident a Oliva, a la Safor, en el qual sis ciclistes, i tres dels quals van morir, van ser atropellats per una dona que va donar positiu en les proves d'alcohol i drogues.

La quarta persona que ha perdut la vida damunt d'una bicicleta en els últims dies ha sigut una dona francesa de 57 anys, que va ser atropellada per un camió el divendres 27 de juliol a Costa Teguise (Lanzarote).

A Deba (Guipúscoa) un ciclista de 58 anys va ingressar en estat greu a l'Hospital Donostia després de ser atropellat per un vehicle, diumenge, en la carretera N-634.

Altres dues persones han mort en accidents de trànsit durant el mes de juliol: el dia 1 un home de 75 anys atropellat per una furgoneta en l'M-103 al pas per Algete (Madrid), i el dia 9, a Villena (Alt Vinalopó), un ciclista de 40 anys que circulava amb el seu fill de 8 pel voral de la CV-799.

En tots dos casos els conductors dels vehicles implicats van donar positiu en el control d'alcoholèmia. També va donar positiu el conductor del turisme que el 28 de juny, en el primer accident mortal per a un ciclista aquest estiu, va atropellar mortalment un matrimoni i va ferir lleument el seu fill en l'N-601 al terme de la pedania lleonesa de Matallana de Valmadrigal.

A mitjan mes, la Direcció General de Trànsit (DGT) va anunciar el nombre definitiu de persones mortes en les carreteres espanyoles durant el 2017, una vegada comptabilitzats els ferits que van perdre la vida fins a 30 dies després de l'accident. De les 1.830 víctimes, 78 eren ciclistes.

També et pot interessar

stats