La Comunitat Valenciana registra el dia amb menys hospitalitzacions per coronavirus

Sanitat confirma 5 noves defuncions i 148 nous positius, mentre que les altes baixen a 59.

La Comunitat Valenciana registra el dia amb menys hospitalitzacions per coronavirus
La Comunitat Valenciana registra el dia amb menys hospitalitzacions per coronavirus

Les últimes dades sobre la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana continuen la tendència iniciada el cap de setmana: els contagis diaris tornen a superar, per segon dia consecutiu, les altes hospitalàries, que cauen fins a les 59. Com cada dilluns, cal tindre en compte el possible efecte del cap de setmana, que causa retards en les notificacions des dels hospitals. La bona notícia d’aquest balanç, segons ha confirmat la Conselleria de Sanitat, és que la jornada anterior va ser la que menys ingressos hospitalaris van registrar des de l’inici de la crisi sanitària.

Sanitat ha informat que en les últimes 24 hores s’han diagnosticat 148 casos més. Són 24 menys que diumenge i 157 menys que dissabte, cosa que també evidencia que l’últim pic assolit el cap de setmana queda arrere. Dels nous positius, se n’han detectat 14 a la província de Castelló, 119 a la de València i 15 a la d’Alacant. Suposa un creixement de l’1,1% en el còmput total de contagis, que ascendeix a 12.834. A hores d’ara, la xifra de casos actius és de 4.049 (un de cada tres del total de diagnosticats), un lleu increment que s’explica pel fet que en els últims dies els nous contagis s’han mantingut per damunt de les altes.

Les altes diàries han caigut de forma significativa, en passar de les 160 notificades diumenge a les 59 d’aquest dilluns. Suposa un creixement del 0,79% respecte a l’increment de la jornada anterior (2,19%), i també se situa per sota de l’augment percentual dels contagis diaris (1,1%). De les últimes altes, 11 s’han donat a Castelló, 13 a Alacant i 35 a València, i des de l’inici de la pandèmia s’han curat 7.506 persones (sis de cada deu de les persones que han contret el virus al territori).

Les defuncions diàries continuen baixant i en les últimes hores n’hi ha hagut 5, tres menys que diumenge: 1 a Castelló, 1 a Alacant i 3 a València. Suposa un creixement del 0,39% respecte del dia anterior. Des que va començar la crisi sanitària han mort 1.279 persones diagnosticades amb el virus.

Com destaca la conselleria que encapçala Ana Barceló, el nombre d’hospitalitzacions a la Comunitat Valenciana disminueix cada dia que passa. A hores d’ara, hi ha 626 persones ingressades en algun dels hospitals del territori, 8 menys que diumenge. En les últimes hores són només 11 els pacients que han necessitat hospitalització, un 8% dels contagis confirmats en l’últim recompte.

També les unitats de cures intensives (UCI) alliberen llits, ja que n’hi ha ara 114 d’ocupats, mentre que el dia anterior n’hi havia 118. Sanitat destaca que en les últimes dues setmanes, els ingressos a l’UCI han caigut un 52%. Per províncies, 61 hospitalitzacions són de Castelló (15 a l’UCI), 172 a la d’Alacant (43 a l’UCI) i 393 a la de València (56 a l’UCI).

Fins ara, 2.288 professionals de la Sanitat s’han contagiat amb el virus. D’ells, 1.509 estan ja donats d’alta i 779 actius (75 a la província de Castelló, 295 a la d’Alacant i 409 a la de València), segons les dades facilitades per la Conselleria.

Quant al nombre de proves realitzades per a detectar la Covid-19, se n’han fet un total de 166.508 (122.806 a través de PCR i 43.702 a través de tests ràpids).

76 residències afectades

A hores d’ara, hi ha 76 residències de majors afectades per la pandèmia, 5 menys que diumenge, però es mantenen en 30 les que hi ha sota vigilància sanitària (9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València). Des que començà la crisi del coronavirus, 2.068 residents han donat positiu i d’ells, 476 han perdut la vida. A més, s’han contagiat 662 treballadors i treballadores de geriàtrics valencians.

També et pot interessar

stats