La Comunitat Valenciana registra 87 agressions d’odi en 2017

Des de l’associació Moviment contra la Intolerància es mostren preocupats per l’augment de la xenofòbia en el futbol.

La Comunitat Valenciana registra 87 agressions d’odi en 2017

L'any passat es van produir a la Comunitat Valenciana 87 incidències per delictes d’odi. Són dades presentades aquest divendres, 28 de setembre, pel Moviment contra la Intolerància. Des de l’associació han mostrat la preocupació per l'augment de la xenofòbia en el futbol i perquè els ultres, segons han constatat, s'organitzen i es polititzen. 

Des de Moviment contra la Intolerància han advertit que si l'administració no actua d'ofici i s'avança a aquestes actituds es produirà un "creixement de l'odi identitari".

El president de l’associació, Esteban Ibarra, que ha presentat l'informe Raxen Comunitat Valenciana 2017, ha destacat que allí no es recull l’"eclosió" en internet d'un discurs d'odi "absolutament vexatori i atemptatori contra la dignitat de les persones".

De fet, segons Ibarra, sols es denuncia el 20% dels delictes d'odi, per la qual cosa podrien ascendir a entre 400 o 500 les incidències a la Comunitat Valenciana. D’aquesta manera, han assegurat que el país es troba "al capdavant" o almenys entre les quatre autonomies amb més casos, juntament amb Madrid, Catalunya i Andalusia.

Concretament, l’any passat va créixer la xenofòbia en l'àmbit del futbol, especialment en categories inferiors, i va haver-hi un repunt de l’islamofòbia, especialment després dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

Segons Ibarra, han observat que la "propaganda i el discurs precedeixen l'agressió" i ha assenyalat que els crida l'atenció que els ultres han eixit dels estadis i són capaços d'atacar en una manifestació, en referència als incidents ocorreguts el Nou d'Octubre de l’any passat, en els quals el Moviment contra la Intolerància està personat com a acusació popular. 

També et pot interessar

stats