La Comunitat Valenciana notifica 727 nous contagis en un dia, el registre més alt des de l'inici de setembre

Aquesta setmana s’han notificat un total 3.653 positius, més del doble que fa 15 dies

Personal sanitari de l'Hospital Universitari Marquès de Valdecilla de Santander en una de les UCI-Covid de l'hospital càntabre. / Pedro Puente Hoyos  (Efe)
Personal sanitari en una de les UCI-Covid / Pedro Puente Hoyos (Efe)

La Comunitat Valenciana manté dia rere dia la tendència a l’alça dels contagis que va iniciar a mitjan octubre, amb la relaxació de la gran majoria de les restriccions per a contindre l’avanç de la Covid. Així i tot, aquesta pujada progressiva dels positius en l’últim mes està lluny de les anteriors onades de la pandèmia, on l’escalada va ser més ràpida i accentuada. 

Aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 727 contagis en només un dia, el registre més alt des de l’1 de setembre, quan es van comunicar 748 casos. Amb l’actualització de hui, el territori valencià suma un total de 3.653 positius en una setmana, més del doble que els registrats fa tan sols quinze dies (amb 1.673 casos). 

Puja, per tant, el nombre de casos actius. Hui dia hi ha 5.674 valencians i valencianes malaltes de Covid, però que representen només l’1,06% del total de contagis des de l’inici de la pandèmia. 

Pel que fa a la situació hospitalària, es manté relativament estable al llarg de la setmana, amb lleugeres baixades i pujades dels ingressos. En aquests moments hi ha 249 ingressats als centres sanitaris valencians, 11 més que dilluns. En el cas de les unitats de cures intensives, hi ha 49 malalts en vigilància intensiva, 3 més que a inicis de setmana. 

Aquest divendres no s’ha de lamentar cap mort per coronavirus. Per això, el nombre de defuncions des del començament de la crisi sanitària es manté en 7.889. 

També et pot interessar

stats