La Comunitat Valenciana registra 4.139 nous contagis i cinc morts des de divendres

La pressió hospitalària puja lleugerament, amb 668 persones ingressades, 115 d’elles a les UCI

Sanitàries tracten a un pacient en una UCI d'un hospital a Darmstadt (Alemanya)
Sanitàries tracten un pacient en una UCI / Reuters

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 4.139 nous contagis de coronavirus des de divendres. Per províncies: 469 a Castelló, 1.829 a Alacant i 1.841 a València. Així, la Comunitat Valenciana manté la tendència a l’estabilització de la corba de la quarta onada, que podria baixar de manera més pronunciada en els pròxims dies

En aquests moments hi ha 24.821 casos actius, és a dir, persones malaltes de coronavirus al territori valencià. Són 5.200 menys que fa una setmana, quan els positius actius van superar el llindar dels 30.000, pic de la quarta onada. 

Puja lleugerament la pressió hospitalària, encara que podria deure’s al retard en les notificacions de les altes durant el cap de setmana. En aquests moments hi ha 668 persones ingressades als hospitals valencians, 46 més que divendres. Pel que fa a les unitats de cures intensives, hui dia hi ha 115 malalts en vigilància intensiva, dues més que divendres passat. 

En els últims set dies s'han registrat cinc defuncions. Per això, el total de decessos des de l'inici de la pandèmia se situa en 7.535. 

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat cinc grans brots d’origen social: el més nombrós a València, amb 14 contagis associats. També s’han registrat brots a Castelló de la Plana, de 12 casos, i a Xera, Llíria i el Campello, de 10 positius cadascun. 

També et pot interessar

stats