La Comunitat Valenciana registra 204 contagis i una mort durant el cap de setmana

Baixa lleugerament la pressió hospitalària, amb 112 persones ingressades, 14 d’elles a les UCI

Sanitaris realitzen test per a detectar el coronavirus
Sanitaris realitzen tests per a detectar el coronavirus / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns 204 positius per coronavirus i una defunció des de l’última actualització de dissabte. Així, des de l’inici de la crisi sanitària, s’han contagiat 398.192 persones i n’han mort 7.448. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, baixa lleugerament durant el cap de setmana. En aquests moments hi ha 112 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 6 menys que divendres. Quant a les unitats de cures intensives, hui dia hi ha 14 malalts en vigilància intensiva, 4 menys que en l’última actualització. 

En aquests moments hi ha 2.072 casos actius de coronavirus, el que suposa un 0,51% del total de positius que s’han registrat des del començament de la pandèmia.

La incidència valenciana puja un punt més

La incidència valenciana està entre les cinc de l'àmbit autonòmic en què es registren menys de 50 casos per cada 100.000 habitants, encara que aquest dilluns ha tornat a pujar. El repunt ha situat la incidència en 42,41 casos, un poc més d'un punt per damunt de la dada registrada divendres. Les Illes Balears i Galícia tenen una incidència més baixa que la Comunitat Valenciana.

Al conjunt d'Espanya, la incidència ha tornat a baixar, en aquest cas vora tres punts i mig, fins als 92,46 casos. Sanitat ha notificat aquest dilluns 7.209 nous casos positius i 37 morts.

El repunt de contagis a la Comunitat Valenciana no es reflecteix en les dades de pressió hospitalària. Així, ha baixat tant el percentatge de llits que ocupen els malalts de Covid en general (0,93%) com els que necessiten a les UCI (1,41%). Al conjunt d'Espanya també baixa tant el pes dels afectats per coronavirus en els llits disponibles com en les unitats de cures intensives.

També et pot interessar