La Comunitat Valenciana registra 2.863 nous casos de covid des de divendres, màxim des de mitjan agost

Ara mateix hi ha 453 persones ingressades als hospitals valencians, 73 d’elles a les UCI 

Dos sanitaris fan proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de la Fe
Dos sanitaris fan proves PCR a les portes de l'hospital de campanya de La Fe / À Punt NTC

Nou repunt de contagis de coronavirus a la Comunitat Valenciana. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.863 nous casos de covid des de l’última actualització de divendres. És el màxim registre durant un cap de setmana des del 16 d’agost, quan es van comunicar 2.879 nous positius. 

Arran d’aquesta pujada, els casos actius superen el llindar dels 10.000. Hui dia hi ha 10.559 valencians i valencianes malaltes de covid. Tot i això, cal recordar que només representen vora el 2% del total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia. 

La pressió hospitàlaria es duplica en 15 dies

Un altre indicador epidemiològic que puja durant el cap de setmana és el de la pressió hospitalària. En aquests moments hi ha 453 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 64 més que divendres passat. Pel que fa a les unitats de cures intensives, 73 persones estan en vigilància intensiva, cinc més que en l’últim balanç. 

Quant a les defuncions, Sanitat Universal ha notificat la mort de quatre persones, entre 63 i 97 anys. 

La Conselleria ha notificat set nous gran brots de més de deu casos, sis dels quals en l’àmbit educatiu. Els focus han tingut lloc a Castelló de la Plana, amb 11 casos (àmbit educatiu); Foios, també 11 casos (àmbit educatiu); 3 brots a València, amb 6, 10 i 20 positius (tots d’àmbit educatiu); Torrevella, amb 17 casos (àmbit educatiu); i a Alfafar, de 16 contagis (àmbit laboral). 

També et pot interessar

stats