La Comunitat Valenciana registra 186 contagis i 5 defuncions per coronavirus

Baixa la pressió hospitalària, amb 246 persones ingressades, 56 d’elles a les UCI

El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus ingressat a l'UCI
El personal sanitari atén un pacient amb coronavirus ingressat a l'UCI / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana segueix contenint l’avanç de la quarta onada després de les darreres relaxacions de les mesures que restringeixen les relacions socials, la mobilitat i els aforaments de l’hoteleria i els comerços. Aquest divendres la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 186 nous positius de Covid-19, els mateixos que s’han registrat de mitjana diària en l’última setmana.

Hui dia hi ha 3.870 persones contagiades de coronavirus al territori valencià. Tot i que són un centenar de casos actius menys que dijous, aquest indicador ha anat pujant i baixant lleugerament les últimes setmanes. 

La cara més negativa la trobem, com sempre, en les defuncions. El departament que dirigeix Ana Barceló ha comunicat cinc morts, cap a les residències de persones majors. Des de l’inici de la crisi sanitària han mort 7.315 persones. 

El millor indicador epidemiològic és el de la pressió hospitalària, amb 246 persones ingressades als centres sanitaris valencians, onze menys que el dijous passat. En canvi, les unitats de cures intensives es mantenen estables, amb 56 persones en vigilància intensiva, una més que ahir. 

Cap contagi ni defunció a les residències 

Per primera vegada en l’última setmana, els centres de persones majors no han registrat cap defunció ni cap contagi entre residents ni treballadors. En aquests moments hi ha casos positius en 5 residències de majors i 1 centre de menors de la província de València.

Així mateix, s'han notificat 9 brots des de l'última actualització, tres d'ells d'origen laboral a Onda amb 4 casos i a Finestrat i València amb 3 casos cadascun i un altre en l'àmbit educatiu a Alcàsser, amb 3 casos. La resta són d'origen social, tres d'ells en la ciutat de València, que sumen 12 casos, un altre a Vallada amb 4 casos i a Elx amb 5 casos. 

També et pot interessar

stats