La Comunitat Valenciana registra 152 nous contagis i 3 defuncions per coronavirus

La pressió hospitalària baixa lentament, amb 154 persones ingressades, 32 d’elles a les UCI

Imatge d'arxiu d'un sanitari realitzant una prova PCR
Imatge d'arxiu d'un sanitari realitzant una prova PCR / À Punt NTC

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest divendres 152 nous contagis de coronavirus en l’últim dia. Encara que els casos pugen respecte a dijous passat, quan es va comunicar la xifra més baixa des de finals de maig (126 positius), la mitjana setmanal es manté estable. En els últims set dies s’han notificat vora 130 contagis diaris. 

Baixa molt lleugerament el nombre de casos actius a la Comunitat Valenciana. Hui dia hi ha 1.901 persones malaltes de Covid, 60 menys que ahir i que representen només el 0,36% dels contagiats des de l’inici de la pandèmia al territori valencià. 

Trobem la mateixa situació als centres sanitaris valencians. La pressió hospitalària cau de manera escalonada, amb dues persones menys ingressades tant en planta com a la unitat de cures intensives. En aquests moments, 154 persones ocupen un llit en un hospital valència, 32 de les quals estan en vigilància intensiva. 

La cara negativa la tornem a trobar en les defuncions. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 3 morts. Per tant, el total de decessos des que va començar la crisi sanitària és de 7.808. 

Més de 4 milions de valencians i valencianes tenen la pauta completa

El departament que dirigeix la consellera Ana Barceló ha celebrat que aquest divendres que s’ha superat el llindar dels 4 milions de valencians i valencianes amb la pauta completa. En concret, un total de 4.059.824 persones han rebut les dues dosis de Pfizer, Moderna o AstraZeneca, o la monodosi de Janssen. 

A més, des de l’aprovació de la tercera dosi de la vacuna en usuaris de residències i persones immunodeprimides, s’han administrat un total de 30.006 vials de reforç. 

La incidència continua en baixada sostinguda 

El Ministeri de Sanitat ha informat que la incidència acumulada –el nombre de casos per cada 100.000 habitants a 14 dies– a la Comunitat Valenciana se situa en 37,04 casos: baixa en un punt respecte de l'ultima actualització. A tot Espanya també es relaxa aquest indicador i se situa en 48,18 casos per cada 100.000 habitants.

Pel que fa a la pressió hospitalària, a la Comunitat Valenciana un 1,56% de llits als hospitals estan ocupats per malalts de Covid; en l’última actualització eren 1,46%. Mentre que 6,69% dels llits a l’UCI estan ocupats per malalts de Covid-19, en l’última actualització eren 5,23%. 

Pel que fa a les dades de tot Espanya, els malalts Covid-19 als hospitals ocupen un 1,75% dels llits (1,71% en l’última actualització). A les UCI ocupen un 6%, pràcticament el mateix percentatge que en l’última actualització.

Segons ha publicat el Ministeri de Sanitat, aquest divendres s’han registrat 2.309 nous contagis i 77 morts.

També et pot interessar

stats