La Comunitat Valenciana registra 148 morts en accidents de trànsit en 2019, un 11,4% menys

Les distraccions apareixen com a factor determinant en un 28,4% dels sinistres amb víctimes.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, aquest dijous
La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, aquest dijous / @DGobiernoCV (Twitter)
05 de març 2020 - 15:00

L'any passat 148 persones persones han perdut la vida en vies urbanes i interurbanes de la Comunitat Valenciana. Aquesta xifra suposa un descens de l'11,4% respecte a 2018.

Del total de morts, en via interurbana se n'han registrat 33 menys que en 2018. Això suposa un descens del 25%, la baixada de víctimes mortals més gran en aquest tipus de vies de tot Espanya. Per contra, en vies urbanes hi ha hagut 14 morts més que en 2018, amb un augment del 40%.

A més, els usuaris vulnerables (vianants, ciclistes i motoristes) representen el 60% de les víctimes mortals en accidents de trànsit.

Les distraccions al volant, principal causa

Les distraccions al volant apareixen com a factor determinant en un 28,4% dels accidents de trànsit amb víctimes mortals.

La delegada del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero, ha destacat que les xifres de la Comunitat Valenciana, igual que les espanyoles, estan per davall de la mitjana europea, "però això no pot consolar a ningú, cal continuar treballant per a millorar aquesta situació".

Així i tot, la delegada ha subratllat que a pesar que "els conductors cada vegada són més conscients de la transcendència del compliment de les normes de seguretat viària", el 37% dels morts en turismes i furgonetes en 2019 no utilitzaven cinturó o sistema de retenció infantil.

També et pot interessar

stats