La Comunitat Valenciana registra 114 incendis i 51 hectàrees cremades des de l'inici de l'any

A Espanya, el nombre d'hectàrees afectades ja és de 35.000, el triple que en 2018.

La Comunitat Valenciana registra 114 incendis i 51 hectàrees cremades des de l\'inici de l\'any
La Comunitat Valenciana registra 114 incendis i 51 hectàrees cremades des de l'inici de l'any

La Comunitat Valenciana registra 114 incendis i 51 hectàrees cremades en els cinc primers mesos de l'any. Unes dades positives aportades per la directora general de Prevenció d'Incendis Forestals, Délia Álvarez, en Les notícies del matí.

Són bones notícies per a la Comunitat Valenciana, però a Espanya les dades són desastroses. El ministeri de Transició Ecològica acaba de publicar un informe que apunta que ja s'han declarat més del doble que l'any passat i un 12% més que l'última dècada. En total, d'hectàrees cremades ja en són 35.000, el triple que el 2018 en el mateix període.

Darrere dels incendis a les terres valencianes es troba l'acció humana, segons Álvarez, qui ha explicat que s'està realitzant un gran esforç en la prevenció, en la conscienciació de la població rural per a estar en guàrdia i saber com actuar per a evitar grans incendis.

Enguany es recorden 25 anys de l'estiu més negre per als incendis. El 4 de juliol es van declarar set incendis a Millars, a la Canal de Navarrés, i eixa mateixa setmana més incendis a Albaida, Requena i Fontanars. El balanç, 14 morts, 15 mil persones evacuades i 140 mil hectàrees cremades.

També et pot interessar

stats