La Comunitat Valenciana registra 1.936 contagis i 15 defuncions per coronavirus en l’últim dia

En aquests moments hi ha 1.530 persones ingressades als hospitals valencians, 248 d’elles a l'UCI.

Imatge d'arxiu d'una prova d'antígens
Imatge d'arxiu d'una prova d'antígens / Fernando Alvarado (Efe)

La Comunitat Valenciana ha registrat 1.936 nous casos de coronavirus confirmats per prova PCR o a través de test d'antígens, segons ha informat la Conselleria de Sanitat Universal. Per províncies, la de València n'ha registrat 1.125, la d'Alacant 550 i la de Castelló 261. Així, la xifra total de positius des que va començar la pandèmia s'eleva a 76.940 persones, de les quals 14.901 són casos actius en aquest moment, un 17,07% del total.

Les comarques del centre continuen sent les que presenten pitjors xifres de contagis, ja que des que va passar la barrera dels 1.000 contagis per primera vegada en tota la pandèmia, el 3 de novembre, s'ha superat aquesta xifra en cinc ocasions: les dues últimes, consecutives.

Com cada dia, la cara negativa la trobem en les defuncions. Aquest dimecres s'han notificat 15 morts, una d'elles en una residència d'ancians. Per això, el total de defuncions és de 1.987 persones, de les quals 1.011 han mort a les comarques centrals, 688 a les del sud i 288 a les del nord.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 1.530 persones ingressades, 248 d'elles a la unitat de cures intensives. Per províncies són 133 a Castelló (20 d'elles a l'UCI), 504 a la província d'Alacant (88 de les quals a l'UCI) i 893 a València (140 d'elles a l'UCI).

53 nous brots

Quant als brots, se n'han registrat 53, dels quals només dos són de grans dimensions: un a l'Alcora, amb 15 casos, d'origen en l'àmbit educatiu, i un altre a Benicarló, amb 11 casos, d'origen social. A l'Alcora, a més, s'ha registrat un altre brot de quatre casos i origen social.

Amb nou brots que afecten 40 persones, València és un dia més el municipi que notifica més nous brots, set dels quals són d'origen social, un d'origen laboral i un altre en l'àmbit educatiu. La segueix Elx, amb quatre brots que afecten 23 persones, dos d'origen laboral i dos d'origen social.

Alguns dels municipis als quals el Consell ja va imposar restriccions específiques continuen notificant nous brots. És el cas d'Elx (4 brots), Benferri (1), Oriola (1), Vinaròs (1), Elda (1), Daia Nova (1) i Crevillent (1).

Actualització de la situació en residències

Sanitat també ha informat de 72 nous positius entre persones residents en centres de majors i 41 entre els treballadors i treballadores.

Hui dia hi ha algun cas positiu en 71 residències de persones majors, de les quals 46 estan a les comarques centrals, 21 a les del sud i 4 a les del nord. També registren casos positius 15 centres de diversitat funcional i quatre centres de menors.

Pel que fa a les residències sota vigilància activa de control sanitari, aquest dimecres són 11: sis a la província de València, quatre a la d'Alacant i una a la de Castelló.

També et pot interessar

stats