La Comunitat Valenciana registra 1.427 nous casos i 25 morts més

La pressió hospitalària continua a la baixa, a hores d’ara hi ha 1.435 ingressos.

Personal de neteja amb mascaretes al voltant de la catedral de València
Personal de neteja amb mascaretes al voltant de la catedral de València / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

La segona onada es conté a la Comunitat Valenciana. Després de registrar-se un pic de positius per Covid-19 dimarts passat, quan es van notificar 2.185 casos, aquest dimecres la Conselleria de Sanitat Universal ha comunicat 1.427 nous contagis. A pesar de l'elevada xifra, es confirma així la tendència a l'estabilització dels últims set dies, després de registrar consecutivament, durant dues setmanes, més de 2.000 positius diaris.

Amb l'actualització de les dades, la xifra total de positius s'eleva ja a 97.397 persones des de l'inici de la pandèmia. Per províncies: 11.232 a Castelló, 33.656 a Alacant i 52.507 a València.

D'aquesta manera, a hores d'ara hi ha 15.289 casos actius, el que suposa un 14,11% del total de contagis.

Amb la disminució dels contagis, la pressió hospitalària continua la tendència a la baixa que es va iniciar els dies anteriors: ara hi ha 1.435 persones ingressades, 291 de les quals estan en unitats de cures intensives (UCI). Des de l'última actualització, s'han registrat 1.883 altes a pacients amb coronavirus, que fan pujar el total de persones que s'han recuperat a 90.774.

Aquest dimarts, el còmput de víctimes mortals s'incrementa en 25, tres de les quals s’han registrat en residències. Així, són ja 2.290 les defuncions per Covid-19, i més de la meitat s'han registrat a les comarques del centre, 1.156. Per contra, les comarques del nord són les que menys defuncions acumulen, 316. A les comarques del sud han mort 818 persones a causa del coronavirus.

Actualització de la situació a les residències

Pel que fa a la situació a les residències de persones majors, n'hi ha 87 que tenen almenys un cas positiu: 59 a la província de València, 24 a la d'Alacant i 4 a la de Castelló. També hi ha 16 centres de diversitat funcional amb almenys una persona contagiada: 10 a la província de València, 4 a la d'Alacant i 2 a la de Castelló. I 5 centres de menors amb alguna persona contagiada, tots a la província de València.

Sanitat ha notificat 56 nous positius en centres de majors, dels quals 40 són residents i 16 personal laboral. A més, han mort 3 residents.

Actualment hi ha 19 residències sota vigilància activa de control sanitari, 10 a les comarques centrals i 9 a les del sud.

45 brots, més de la meitat a les comarques centrals

Aquest dimecres s'han registrat 45 nous brots, dels quals el més gran, i l'únic de grans dimensions, és un de 16 casos procedent de l'àmbit educatiu, que s'ha registrat a Castelló de la Plana. Aquesta ciutat també ha registrat un segon brot d'origen laboral, amb 5 casos.

Com sempre, el municipi amb més nombre de nous brots és València, que n'ha registrat 10, que afecten 44 persones, tots d'origen social. Després del cap i casal, el municipi que més contagis ha registrat és Ontinyent, amb 3 brots: un d'origen laboral amb 4 casos, un altre d'origen social amb 4 casos també i un originat en l'àmbit educatiu, amb 6 casos.

Altres municipis que també han registrat més d'un brot són Alacant, amb 2 brots d'origen social, i Paterna amb un brot d'origen social i un altre d'origen educatiu.

Quant a la localització dels brots, 29 s'han registrat a les comarques del centre, 11 a les del sud i 5 a les del nord.

També et pot interessar

stats