La Comunitat Valenciana redueix quasi un 17% la incidència acumulada en l'última setmana

La minva d’infeccions comença a albirar-se a les UCI, que tenen un 4% menys de pacients que el divendres passat.

Passeig marítim d'Alacant, en una imatge del passat cap de setmana
Passeig marítim d'Alacant, en una imatge del passat cap de setmana / Efe

La contenció dels contagis es confirma a la Comunitat Valenciana. Durant l'última setmana, la proporció de contagis per cada 100.000 habitants, el que en termes epidemiològics es coneix com a incidència acumulada, ha baixat un 16,82%. D’acord amb les dades del Ministeri de Sanitat, actualment es registren 1.190,48 infeccions per cada 100.000 habitants al territori valencià, mentre que el passat divendres la xifra era de 1.431,28 contagis.

Pel que fa a l’evolució d’aquest paràmetre epidemiològic al llarg d’aquesta setmana, des del passat dilluns, la xifra de contagis per cada 100.000 habitants s’ha rebaixat quasi un 12% a la Comunitat Valenciana.

No obstant això, i a pesar d’aquesta millora, la incidència acumulada durant els últims catorze dies al territori valencià encara és la més elevada d’Espanya, i notablement superior a la mitjana nacional d’aquest divendres, situada en 750,77 contagis. Al conjunt del país, la incidència acumulada també s’ha reduït més d’un 15% des del divendres i un 13% des del dilluns.

Aquest mínim alleujament en la reducció dels contagis comença a reflectir-se també als hospitals valencians. Les hospitalitzacions vinculades al coronavirus han baixat un quasi un 6,5% des del passat divendres a la Comunitat Valenciana, i la pressió a les unitats de cures intensives (UCI), encara que continua sent molt elevada, ha baixat més d’un 4% en l'última setmana. Tot i això, els pacients amb Covid-19 ocupen ara el 58,96% dels llits disponibles a les unitats de crítics valencianes.

Al conjunt d’Espanya, la pressió hospitalària és inferior a la del nostre territori. Segons Sanitat, dos de cada deu llits dels hospitals estan ocupats per pacients amb coronavirus, mentre que aquesta xifra és de 4,3 en el cas de les UCI.

Quasi 10.000 infeccions menys a Espanya

La reducció dels contagis dels últims dies estan darrere d’aquesta tendència descendent. De fet, aquest divendres el Ministeri de Sanitat notificava 28.565 casos nous, vora 10.000 menys que el divendres passat. Espanya està cada vegada més a prop dels tres milions de contagis des del començament de la pandèmia, ja que fins ara s’han contagiat de coronavirus 2,9 milions de persones.

Novament, les defuncions tornen a superar el mig miler a Espanya. Sanitat ha confirmat 584 de noves, una xifra superior a la d’ahir (432) i també a la del divendres passat (513). La pandèmia ja ha posat fi a 61.386 vides.

També et pot interessar

stats