La Comunitat Valenciana rebrà un préstec europeu de 100 milions d’euros per a reparar els danys de la DANA

Entre les ajudes s’inclou la reparació dels desperfectes detectats a l’Hospital d’Oriola, després del temporal de setembre de 2019.

Treballs de rescat a Redovà el passat setembre de 2019
Treballs de rescat a Redovà el passat setembre de 2019 / Guàrdia Civil

El Banc Europeu d’Inversions ha aprovat la concessió d’un préstec de 100 milions d’euros per a reparar les infraestructures danyades durant la DANA en les comarques del Baix Segura i la Vall d’Albaida i per a previndre danys de futures pluges torrencials.

La Generalitat rebrà una primera entrega de 50 milions d’euros el pròxim mes de setembre i la resta arriban al llarg del 2021, en funció de l’execució de projectes. Entre els quals es destinarà una partida per a reparar centres educatius i subministrar material escolar. També, per a la restauració de serveis de regadius i camins agrícoles, reparacions de carreteres, infraestructures turístiques i estacions de sanejament. Una altra àrea que necessitarà una important injecció econòmica és la sanitària, concretament la restauració dels desperfectes detectats a l’Hospital d’Oriola i els centres de salut adscrits a aquest departament sanitari.

Aquesta és la segona operació que la institució europea finança l’últim any, segons han recordat fonts del Consell. Ja al novembre de 2019, dos mesos després del temporal patit al territori valencià, el banc va concedir una operació de fins a 270 milions d’euros.

També et pot interessar

stats