La Comunitat Valenciana és la primera autonomia en creació de llocs de treball del sector cooperativista

Hui, aquestes empreses, que presumeixen de ser més solidàries i justes amb els treballadors, han celebrat l’assemblea general i han premiat 8 cooperatives.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana és la primera autonomia en creació de llocs de treball del sector cooperativista

Hui ha tingut lloc l’assemblea general de la Federació Valenciana de Cooperatives de Treball per a fer balanç. Un balanç positiu perquè aquest tipus d’associacionisme no para de créixer. De fet, el 2018 es van crear 182 cooperatives de treball noves i es van registrar més de 1.800 nous socis treballadors. La Comunitat Valenciana és la primera autonomia en creació de llocs de treball del sector cooperativista i la segona en creixement de cooperatives, només per darrere d’Andalusia.

A la Comunitat Valenciana hi ha més de 2.400 empreses d’aquest tipus, que generen vora 16.500 llocs de treball i un volum de negoci de 1.600 milions d’euros. 8 d’aquestes empreses han rebut hui, en l’assemblea, el reconeixement pel seu treball. 

Entre els premiats trobem el centre ocupacional Tola, situat a Silla, que amb quatre dècades de vida i 30 anys d’experiència en cooperativisme, és pioner a oferir serveis socials com a cooperativa. Treballen perquè les 80 persones amb diversitat funcional que hi acudeixen cada dia des de diferents pobles de l’Horta Sud tinguen una vida independent i puguen inserir-se en el mercat laboral.

També et pot interessar

stats