La Comunitat Valenciana preveu rebre 4,4 milions de turistes aquest estiu

Creixen un 5,7% les visites d’estrangers i augmenta un 7,4% la despesa que fan.

La Comunitat Valenciana preveu rebre 4,4 milions de turistes aquest estiu
La Comunitat Valenciana preveu rebre 4,4 milions de turistes aquest estiu

El secretari autonòmic de l’Agència Valencana del Turisme, Francesc Colomer, ha avançat que la Comunitat Valenciana espera rebre aquest estiu 4,4 milions de visitants, la qual cosa suposa un 3,3% més que l'any passat. Així mateix, s’espera un increment del 3% en la despesa que realitzen els turistes durant la seua estada.

D’altra banda, es preveu que l'ocupació mitjana en els hotels del litoral de la Comunitat Valenciana per a aquest agost se situe en un 82%, sense tindre en compte les reserves d'última hora. 

Per zones, Benidorm espera una ocupació hotelera mitjana del 89%, mentre que la resta de la costa alacantina en registrarà més d'un 79%. El litoral de València superarà el 76% i a Castelló fregaran el 77%. 

Per la seua banda, l'interior de la Comunitat Valenciana manté una ocupació mitjana pròxima al 70%, impulsada sobretot pels establiments hotelers de les comarques de València, que tindran més del 80% de les places ocupades. A l'interior de Castelló l'ocupació també creixerà de forma destacada, ja que es preveu un increment de l'11,6% respecta al 2017, fins al 68,74%.

Creixen un 5,7% les visites d’estrangers

Durant el primer semestre de l’any, la Comunitat Valenciana ha rebut 4.102.293 turistes estrangers, xifra que representa un augment interanual del 5,1%. Això suposa el major increment registrat en tot l'estat, ja que la mitjana espanyola se situa en una pujada de l'1,8%. 

Així mateix, la despesa que van realitzar els turistes estrangers durant els primers sis mesos de l'any a la Comunitat, xifrat en 3.784 milions d'euros, també s'ha incrementat un 7,4% pel que fa al mateix període de 2017, molt per damunt del creixement mitjà a Espanya, que ha sigut del 4,2%.

També et pot interessar

stats