La Comunitat Valenciana és la que més ofegaments registra enguany

Sols al juliol es concentren la meitat de les 32 víctimes que han mort als espais aquàtics els set primers mesos de l'any.

Les platges valencianes lideren el tràgic balanç de les morts per ofegament
Les platges valencianes lideren el tràgic balanç de les morts per ofegament / @CRAlicante

Les aigües de la Comunitat Valenciana són les que més vides s’han cobrat a Espanya enguany. L’última, aquest mateix dilluns, a la platja del port de Sagunt (Camp de Morvedre), on ha mort un home de 72 anys, a qui han tret de l’aigua ja sense vida.

Aquesta última víctima s’afig al trist balanç d’ofegaments que està acumulant el territori valencià el 2020. En els set primers mesos, han mort 32 persones per aquesta causa a les aigües valencianes, la meitat d’elles, setze, només durant juliol, segons les dades de la Federació Espanyola de Salvament i Socorrisme. Continua així la preocupant tendència ascendent que ve registrant-se en els últims anys a les platges i espais d’aigua dolça de la Comunitat Valenciana.

A pesar de l’estat d’alarma, quan no estava permés el bany als espais públics, la xifra d’ofegaments d’enguany és lleugerament superior a la del mateix període de l’any passat, quan es van registrar 29 defuncions per aquesta causa. La comparativa resulta encara més preocupant si es tenen en compte els set primers mesos de 2018. Aleshores 17 persones van morir als espais aquàtics valencians, enguany pràcticament s’ha doblat aquesta xifra.

Caldria fer la vista enrere fins el 2017 per a trobar una xifra d’ofegaments de gener a juliol superior a la d’aquest 2020. En aquells set primers mesos de l’any van morir 43 persones.

La majoria dels 32 ofegaments de la Comunitat Valenciana d’aquest 2020 s’han produït a les platges. De fet, per a previndre els ofegaments a les platges, la Generalitat va posar en marxa fa uns dies la campanya “Platges segures”. En els últims cinc anys més de 250 persones han mort als espais aquàtics valencians.

Homes majors de 35 anys

Home major de 35 anys, de nacionalitat espanyola, que perd la vida en una platja o en un espais sense vigilància és el perfil majoritari del balanç de víctimes que recull la Federació de Salvament i Socorrisme. Aquests tristos successos se solen produir entre les 10 i les 20 hores.

Respecte a la resta de comunitats autònomes que han registrat ofegaments en els primers set mesos d’enguany, per darrere del territori valencià se situen Andalusia i Galícia, que presenten 26 víctimes cadascuna entre gener i juliol, seguides per Canàries, amb 18 ofegaments.

També et pot interessar

stats