La Comunitat Valenciana ocupa el segon lloc en nombre d'afectats per la pobresa farmacèutica

Més de 300.000 persones no poden comprar les medicines prescrites pels metges per problemes econòmics.

Més de 300.000 persones no poden comprar les medicines prescrites pels metges per problemes econòmics
Més de 300.000 persones no poden comprar les medicines prescrites pels metges per problemes econòmics / Europa Press

La Comunitat Valenciana és la segona d’Espanya amb més persones afectades per la pobresa farmacèutica. Un total de 311.599 valencians i valencianes no poden retirar medicines prescrites per problemes econòmics, segons publica l'últim baròmetre sanitari. 

En xifres absolutes, lideren la pobresa Andalusia, amb 605.501 pacients, la Comunitat Valenciana i Catalunya, amb 277.063 persones que no poden pagar les medicines prescrites. Aquestes tres comunitats sumen el milió d'afectats.

Segons el Baròmetre, el perfil dels afectats per la pobresa farmacèutica són pensionistes amb rendes molt baixes, aturats i dones divorciades amb fills a qui els exmarits no passen la pensió.

El president de la Federació d'Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (FADSP), Marciano Sánchez Bayle, ha criticat que el Ministeri de Sanitat no haja fet cap intent d'avaluar l'impacte sobre la salut d'aquestes persones una vegada que no han pogut seguir els seus tractaments farmacològics.

Tot i que el portaveu destaca que en els últims tres anys s'han produït increments pressupostaris, “no s'ha recuperat la situació prèvia a la crisi" i totes les autonomies han vist empitjorar els seus serveis sanitaris públics.

També et pot interessar

stats