La Comunitat Valenciana notifica 9.160 nous contagis i 35 defuncions per covid

Ara per ara hi ha 1.109 malalts ingressats als hospitals valencians, 184 d’ells a les UCI

Imatge d'arxiu de la UCI d'un hospital
Imatge d'arxiu de la UCI d'un hospital / Jesús Diges (Efe)

La cinquena onada valenciana no dona treva. La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat aquest dilluns 9.160 nous contagis de coronavirus. És la segona jornada amb un nombre més elevat de positius diaris d’aquesta onada, després que divendres passat es comunicaren 11.822 casos, una xifra màxima des de l’inici de la pandèmia al març de 2020. 

Des d’ahir, els casos actius se situen en nivells mai viscuts des que començara la crisi sanitària. Aquest dimarts hi ha 85.666 valencians i valencianes malaltes de coronavirus, xifra rècord en vora dos anys i que no mostra símptomes d’inflexió. 

Pel que fa a les defuncions, Sanitat Universal ha informat de la mort de 35 persones en els últims set dies. Tot i aquest repunt respecte dilluns, quan es van comunicar nou morts, l’augment dels decessos es pot deure al retard de les notificacions durant el cap de setmana. 

En els últims set dies, han mort catorze persones de mitjana diària, un escenari que no es produïa des de mitjans de març, quan la corba de la tercera onada anava de baixada. Tot i això, encara queda lluny dels pitjors moments, al principi de febrer, quan la mitjana de morts diària s'acostava al centenar. 

Quant a la pressió hospitalària, baixa lleugerament en planta, amb 1.109 malalts ingressats als hospitals valencians. Per contra, augmenta en sis el nombre de persones en vigilància intensiva, fins a 184 hui.  

També et pot interessar

stats