La Comunitat Valenciana necessita una inversió anual de 2.100 milions en infraestructures en els pròxims deu anys

Un informe adverteix que la baixa nota en finançament, innovació i manteniment redunda en una pèrdua de competitivitat.

Els enginyers Vicent Esteban i Aniceto Zaragoza han presesant 'Les obres i serveis públics a examen. Espanya, Informe 2019'
Els enginyers Vicent Esteban i Aniceto Zaragoza han presesant 'Les obres i serveis públics a examen. Espanya, Informe 2019' / @caminoscv (Twitter)

La Comunitat Valenciana hauria de fer una inversió anual en infraestructures d'uns 2.100 milions d'euros en els pròxims deu anys, segons un informe sobre obres i serveis públics en 2019 realitzat per l'Associació d'Enginyers de Camins, Canals i Ports i de l'Enginyeria Civil. L'informe aprova amb un 6,3 de mitjana el conjunt de les infraestructures de l'autonomia.

En el document 'Les obres i serveis públics a examen. Espanya, Informe 2019' plantegen un escenari de necessitats d'inversió per a la dècada vinent, que es tradueix en vora 18.300 milions d’euros de mitjana anual per al conjunt de l'Estat, dels quals prop de 2.100 milions per any s’haurien de destinar a la Comunitat Valenciana.

D'aquests, 170 milions haurien de ser per a aeroports; 790 per a carreteres; 420 per al cicle de l'aigua; 435 per a ferrocarrils; 235 per a ports i 108 per a transport públic urbà.

Els enginyers Vicent Esteban i Aniceto Zaragoza han avisat que s'han obtingut "valors molt ajustats tant en finançament (4,8), com en innovació (5,0) i manteniment (5,1), la qual cosa redunda en una pèrdua progressiva de competitivitat i lideratge en el pla internacional".

També et pot interessar

stats