La Comunitat Valenciana, per damunt de la mitjana en donants d'òrgans

L’Hospital La Fe de València és el tercer d'Espanya on es fan més trasplantaments de pàncrees.

Espanya lidera el rànquing mundial de trasplantaments per 27 any consecutiu

Aquest dimecres se celebra el Dia Nacional del Trasplantament. La solidaritat d’uns és l’esperança de vida dels altres. I en això Espanya torna a ser líder mundial, tant en el nombre de donants (2.243) com en les intervencions realitzades (5.300 trasplantaments). I és així des de fa 27 anys. Un motiu d’orgull també a la Comunitat Valenciana, que es troba lleugerament per damunt de la mitjana en nombre de donants: 48,2 per cada milió d’habitants, respecte dels 48 d’Espanya.

A més, l’Hospital La Fe de València arriba al pòdium sanitari, com a tercer centre hospitalari de l’Estat on més trasplantaments de pàncrees es fan, que apuntala la seua condició de màxim referent en trasplantaments hepàtics.

Les dades també destaquen el treball de la Unitat de Trasplantament de l’Hospital Doctor Peset. A València, el volum d’activitat de l’Hospital Provincial de Castelló i l’atenció psicològica als familiars dels donants en el moment de dol que es fa a l’Hospital Universitari d’Alacant.

“Vivim en un país que si jo o un familiar necessita un transplantament sé que respon ràpidament, gràcies als seus professionals i a la ciutadania”, ha explicat a À Punt Beatriz Domínguez-Gil, la directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments.

Tot o les bones dades, les autoritats sanitàries no es paren ací. Els experts volen aconseguir pujar de 48 a 50 el nombre de donants per cada milió d’habitants a Espanya per a 2022.

També et pot interessar

stats