La Comunitat Valenciana lidera la inversió en educació en els últims deu anys

Actualment el sector rep 500 milions d'euros més que fa deu anys, xifra que situa el territori per damunt de la mitjana espanyola.

La Comunitat Valenciana lidera la inversió en educació en els últims deu anys
La Comunitat Valenciana lidera la inversió en educació en els últims deu anys

Durant les últimes setmanes, en què a la Comunitat Valenciana bona part del debat polític s'ha centrat en les retallades de 365 milions d'euros que la Generalitat ha de fer en els pressupostos, el Consell ha repetit fins a la sacietat que no afectaran les partides d'educació. 

La Valenciana és la comunitat autònoma on més s'ha incrementat la inversió en ensenyament de tot l'Estat, un 11,36%. Actualment, el sector educatiu valencià rep 500,7 milions d'euros més que fa deu anys, segons un estudi que ha fet públic l'Associació de Directors i Gerents en Serveis Socials. Aquesta xifra ens situa per damunt de la mitjana espanyola, que ha reduït les inversions en un 4%.

Ara per ara, la Valenciana és la quarta comunitat autònoma d'Espanya que més inverteix en educació. Destina més del 22% dels pressupostos autonòmics a aquest sector, només per darrere de Múrcia, Andalusia i el País Basc. Això es tradueix en una aportació de més de 900 euros per persona: una xifra que, amb tot, queda lluny dels 1.250 euros que gasten al País Basc.

Si finalment els 460 milions d'euros que la Comunitat Valenciana ha rebut del govern central en concepte de lliuraments a compte es destinen a finançar els pilars bàsics de l'estat del benestar, com va assegurar el conseller d'Hisenda, Vicent Soler, es podria destinar més pressupost a l'ensenyament.

També et pot interessar

stats