La Comunitat Valenciana lidera la conversió de contractes temporals en indefinits

Segons l'estudi d'una empresa de recursos humans, fa set anys que la taxa no para de pujar.

La Comunitat Valenciana lidera la conversió de contractes temporals en indefinits
La Comunitat Valenciana lidera la conversió de contractes temporals en indefinits

Els contractes temporals convertits en indefinits en la Comunitat Valenciana encadenen set anys creixent i han assolit durant el primer semestre d'enguany la segona xifra més elevada de la sèrie històrica, segons l'estudi que ha fet l'empresa de recursos humans Randstad.

Segons les dades, són més de 48.500 els contractes temporals que s'han convertit en indefinits a la Comunitat Valenciana durant aquest semestre. És la segona xifra més gran del període estudiat i suposa un 2,5% més que 2018, quan se'n van convertir 47.555, segons dades de l'empresa.

Analitzant la sèrie històrica es detecta que, després de registrar la xifra més elevada en 2008 (51.246), aquest tipus de contractes va descendir durant quatre exercicis consecutius, a excepció d'un lleu repunt en 2011 (7,7%), fins a registrar la xifra més baixa en 2012 (19.842). Des d'aleshores, els contractes de durada determinada convertits en indefinits van augmentar durant els següents set anys fins a aconseguir la segona xifra més alta de la sèrie en 2019.

Prop de 400.000 contractes a tot l'Estat

En el conjunt de l'Estat, 397.702 contractes de durada determinada s'han convertit en indefinits durant el primer semestre de 2019. És la tercera xifra més elevada de la sèrie històrica, tot i que suposa una caiguda del 2,5% respecte al mateix període de l'any anterior. Es tracta de la primera vegada que el volum d'aquest tipus de contractes es redueix des de 2013. A més, ha baixat en totes les comunitats autònomes, excepte a Catalunya i a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar