La Comunitat Valenciana, líder d'Espanya en banderes blaves

Les platges valencianes han aconseguit tres distintius més que en 2017, fins aplegar a les 132 ensenyes.

L'aigua transparent d'una de les platges de Dénia
L'aigua transparent d'una de les platges de Dénia / Andreas Gücklhorn

La Comunitat Valenciana trenca rècords i es converteix, un any més, en líder en banderes blaves a tot Espanya. Les platges valencianes han aconseguit 132 ensenyes, tres més que en 2017. La següent autonomia que ha obtingut més distintius és Galícia, amb 109 banderes blaves, tot i perdre quatre banderes respecte a l'any passat. La segueix Catalunya, que n'ha guanyat sis i puja a les 101 ensenyes.

I si les platges valencianes lideren el rànquing estatal, les espanyoles ho fan a escala mundial. Espanya ha aconseguit 696 banderes blaves en platges, ports esportius i embarcacions sostenibles, que acrediten el bon estat de conservació i la qualitat dels serveis d'aquests espais i instal·lacions.

Entre les banderes blaves concedides enguany crida l'atenció l'obtinguda per Virgen de la Nueva, una platja d'interior ubicada al pantà madrileny de San Juan, a la localitat de San Martín de Valdeiglesias.

Les dades les ha fetes públiques hui a Madrid l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC), que és la secció espanyola de la Fundació Europea d'Educació Ambiental, una organització sense ànim de lucre a què pertanyen 64 països.

590 platges (11 més que l'any passat), 101 ports esportius (un més que en 2017) i 5 embarcacions turístiques sostenibles (tres de Mallorca i dues de Màlaga) lluiran aquest estendard de qualitat a tot Espanya.

Catalunya ocupa la primera posició pel que fa als ports esportius, amb 22 banderes blaves, seguida pels ports de Balears (20), Andalusia (16), Galícia (15) i la Comunitat Valenciana (14).

Grafisme elaborat per À Punt Mèdia amb dades de l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor (ADEAC).

També et pot interessar

stats