La Comunitat Valenciana és ja la regió amb més personal sanitari contagiat de covid-19

Els últims 14 dies s'han produït entre les plantilles d'hospitals i centres de salut valencians 350 casos i ja són 15.495 els sanitaris contagiats des de l'11 de maig

Sanitaris atenen un pacient en la Unitat de Vigilància intensiva de l'Hospital La Fe de València
Sanitaris atenen un pacient a la unitat de vigilància intensiva de l'Hospital La Fe de València / Efe

El Col·legi d'Infermeria de València alerta que la Comunitat Valenciana torna a ser la regió amb més personal sanitari contagiat de covid-19. Un total de 15.495 sanitaris valencians han contret el virus des de l'11 de maig fins al passat 25 de novembre, segons l'última estadística publicada pel Ministeri de Sanitat.

Durant els últims catorze dies s'han produït entre les plantilles d'hospitals i centres de salut de la Comunitat Valenciana un total de 350 casos, una xifra a la qual només s'acosta Catalunya amb 248, o Navarra amb 199.

El COEV torna a pregar a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, que extreme les mesures de prevenció contra els contagis.

El Col·legi d'Infermeria denúncia uns xifres "desorbitades"

Per al Col·legi d'Infermeria de València, el nombre de 15.495 treballadors de sanitat contagiats resulta "desorbitat", tenint en compte que hi ha altres comunitats autònomes amb més població que han presentat menys contagis.

Catalunya ha patit 15.440 contagis entre els sanitaris; a Andalusia, 13.006 professionals s'han infectat pel coronavirus; i a Castella i Lleó, 9.824 professionals han donat positiu per covid-19. I, finalment, "crida poderosament l'atenció que la Comunitat de Madrid, amb un important volum d'habitants, haja registrat 8.677 sanitaris contagiats, considerablement menys que la regió valenciana".

Demanen més controls

Tenint en compte aquesta realitat de contagis, des del COEV es torna a sol·licitar a l'administració sanitària més controls per a evitar la transmissió del virus tant als hospitals com als centres de salut.

També es recomana als professionals que extremen al màxim les mesures d'higiene de mans i l'ús mascareta quirúrgica durant el contacte amb pacients que presenten un quadre clínic respiratori, encara que no siga sospitós de coronavirus.

D'igual manera, s'ha d'utilitzar l'equip de protecció individual quan s'atenga malalts amb sospita d'infecció i restringir les visites de familiars a una persona per pacient. També es demana que es cancel·len tots els esdeveniments, congressos i jornades en els quals participen els professionals sanitaris.

També et pot interessar

stats