La Comunitat Valenciana frega el 100% d’ocupació hotelera en la Setmana Santa "de la resurrecció"

Dos anys després, s’han tornat a veure cues als aeroports, estacions de trens de gom a gom i retencions de cotxes

La Comunitat Valenciana frega el 100% d’ocupació hotelera / À Punt NTC

Dilluns de Pasqua, dia de fer balanç de la primera temporada turística sense pràcticament cap restricció. Les xifres són bones, de fet des del sector ja l'han batejada com la "Setmana Santa de la resurrecció". 

Dos anys després s’han tornat a veure cues als aeroports, estacions de trens de gom a gom i retencions de cotxes. Dos anys després, també els números tornen a ser positius per al sector turístic. El vicepresident de la patronal hotelera Hosbec, Federico Fuster, ha detallat que en les províncies d’Alacant i Castelló l’ocupació ha sigut del 86% i en les ciutats de València i Benidorm ha superat el 90%.

El balanç encara no pot ser complet perquè hui encara és festa a la Comunitat Valenciana, a Catalunya, a les Balears o al País Basc, entre altres comunitats. Les destinacions de l'interior han omplit moltes cases i hotels rurals amb famílies que buscaven naturalesa i relax, i la costa ha tingut un aliat necessari, l'oratge, per a millorar les previsions amb els viatges d'última hora. 

La imatge de passejos i platges plens de gent anticipen un estiu turístic postpandèmia. La Setmana Santa sempre és l'inici de la temporada alta, però també una primera presa de pols a la demanda, la nacional i la que ve de l'estranger. Des d’Hosbec asseguren que ja s’han començat a recuperar mercats internacionals com el britànic, una tendència que esperen que només vaja a l’alça. 

Sensacions positives que corrobora un informe de la Generalitat sobre l'arribada de turistes en aquests primers mesos de l'any. Amb un increment de viatgers del 750% respecte de l'any passat, la Comunitat Valenciana lidera la recuperació turística.

També et pot interessar

stats