La Comunitat Valenciana frega els 10.000 positius i el miler de morts

Les altes hospitalàries continuen creixent a bon ritme: ja hi ha més de 4.000 persones curades.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana frega els 10.000 positius i el miler de morts

El balanç sobre la incidència del coronavirus a la Comunitat Valenciana deixa aquest divendres un lleu augment en els contagis, en consonància amb la tendència que s'està experimentant al conjunt d'Espanya. En les últimes 24 hores, s'han diagnosticat 254 positius, 63 més que dijous (39 a la província de Castelló, 140 a la de València i 75 a la d’Alacant). Incrementa el còmput total en un 2,6%, fins a situar-se en 9.869. Tot i això, el ritme de creixement de nous casos continua sent molt paregut al dels últims dies.

La cara més positiva continuen sent les noves altes que, tot i tindre una baixada poc significativa respecte de dijous, continuen creixent a bon ritme (un 8,6% més) fan que el total de persones curades ja supere la xifra de 4.000. En les últimes 24 hores, 322 persones s'han recuperat de la Covid-19, 20 menys que dimecres. 39 d’aquestes altes s’han donat a Castelló, 145 a Alacant i 138 a València. Des de l'inici de la pandèmia, s'han curat 4.042 persones.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 1.173 persones hospitalitzades, 74 ingressos menys que dijous. D’aquestes, 163 són de la província de Castelló (34 a l’UCI), 322 de la d’Alacant (94 a l’UCI) i 688 de la de València (124 a l’UCI). Les unitats de cures intensives també continuen reduint la pressió i han alliberat 22 llits respecte del dia anterior: ara mateix, hi ha ingressades 252 persones.

Fins ara 1.593 professionals sanitaris han donat positiu des que va començar la pandèmia, però 637 ja han rebut l'alta. Actualment, hi ha 956 casos actius.

Les residències, les més colpejades

El nombre de defuncions, amb 27 de noves, dibuixa un escenari molt paregut al de dijous, quan es comptabilitzà la mateixa xifra. La diferència és que 23 de les morts han ocorregut en residències de majors, que continuen sent les més afectades per la crisi (de les 27 morts notificades dijous, 7 foren en geriàtrics). De les 27 defuncions que hi ha hagut en les últimes 24 hores, una es va donar a la província de Castelló, 11 a la d'Alacant, i 15 a la de València. Des que va començar la crisi sanitària, han mort 999 persones diagnosticades amb el virus.

A les residències de persones majors s’han detectat 123 nous casos en residents i 54 en professionals. Hi ha 95 centres a Comunitat Valenciana que tenen almenys un cas positiu de Covid-19. A més, la Conselleria de Sanitat Universal manté 29 centres en situació de vigilància activa (cinc més que dijous): 8 a Castelló, 7 a Alacant i 14 a València

Per departaments sanitaris, la distribució és la següent: un centre al departament de Vinaròs, tres al de l’Hospital General de Castelló, un al de Sagunt i tres al de la Plana. Als departaments de la província d’Alacant hi ha dos centres en vigilància activa en el departament de salut d’Alcoi, dos en el de l’Hospital de Sant Joan, un a la Marina Baixa, un al d’Elda i un al departament de l’Hospital General d’Alacant. Pel que fa als departaments de València, hi ha 5 residències en vigilància activa al departament de salut de Requena, una a Sagunt, una al departament de la Ribera, una altra al de l’Hospital General de València, dues al departament de la Malva-rosa i quatre al departament sanitari de l’Hospital La Fe.

Repartiment de mascaretes a grups de risc a partir de dilluns

La Consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, ha explicat que la distribució de mascaretes a grups de risc començarà dilluns. Amb el nou sistema, fruit de l’acord amb els col·legis de farmacèutics, les persones majors de 65 anys i que formen part de grups de risc tindran incloses en la recepta electrònica les mascaretes. Per tal de recollir-les, hauran d’acudir a l’establiment de farmàcia i presentar la seua targeta SIP com fan amb la resta de medicaments.

També et pot interessar

stats