La Comunitat Valenciana entra en el pla nacional de resistència als antibiòtics

L'adhesió al conveni permetrà el nomenament d'una coordinació autonòmica per a aconseguir una major eficàcia i un ús adequat dels antibiòtics.

Campanya del Ministeri de Sanitat per a lluitar contra l'ús excessiu d'antibiòtics
Campanya del Ministeri de Sanitat per a lluitar contra l'ús excessiu d'antibiòtics / Europa Press

El ple del Consell ha aprovat l'adhesió de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública al conveni de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) per a la implementació dels programes d'Optimització d'Ús d'Antibiòtics (PROA) en el marc hospitalari, d’atenció primària i sociosanitària.

La Comunitat Valenciana compta amb grups PROA en els departaments de salut, amb l'objectiu de promoure mesures per a l'ús adequat dels antibiòtics, i fer disminuir les resistències.

L'adhesió al conveni permetrà el nomenament d'una coordinació autonòmica, de manera que impulse mecanismes de col·laboració i suport mutu entre els grups de treball per a aconseguir una major eficàcia i un ús adequat dels antibiòtics.

Gràcies a aquest conveni, l'Aemps aportarà una quantitat màxima de 50.000 euros anuals, mentre que no suposa cap obligació econòmica per a la Generalitat.

També et pot interessar

stats