La Comunitat Valenciana dobla els casos actius en quinze dies i ja supera els 25.000

Sanitat ha notificat 2.112 nous contagis de coronavirus i no ha registrat cap defunció 

Imatge d'arxiu d'una prova d'antígens
Imatge d'arxiu d'una prova d'antígens / Efe

La Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.112 nous casos de coronavirus en l’últim dia, per tant la xifra total de persones que s’han contagiat des de l’inici de la pandèmia s’eleva fins a les 436.806. 

Per cinquena vegada en una setmana, la Comunitat Valenciana supera els 2.000 positius diaris. Uns registres que no es veien des de principis de febrer, enmig de la quarta oanda i quan començaven a reflectir-se les fortes restriccions que estaven vigents al territori valencià. Però, ara l’escenari sanitari és diferent, amb la campanya de vacunació que avança a bon ritme i amb vora un 50% dels valencians i valencianes immunitzats amb la pauta completa. 

A causa de l’increment sostingut dels contagis durant les últimes setmanes, la Comunitat Valenciana supera ja els 25.000 casos actius de Covid-19; és a dir, el nombre de persones que estan malaltes hui dia. Són més del doble que fa dos setmanes, quan hi havia 10.901 casos actius. 

Baixen lleugerament els ingressos en hospitals

Després d’una setmana d’augment dels ingressos en hospitals i les unitats de cures intensives, aquest dimarts ha baixat lleugerament el nombre de persones malaltes als centres sanitaris valencians. Hui dia hi ha 517 persones ingressades en planta, 10 menys que dilluns. Pel que fa a les UCI, en aquests moments hi ha 69 persones en vigilància intensiva, dos més que ahir. 

Aquesta davallada podria donar-se al retard de les notificacions de les altes hospitalàries després del cap de setmana. 

D'altra banda, no s'ha registrat cap defunció en els últims set dies, per la qual cosa el total de morts des de l'inici de la pandèmia es manté en 7.471. 

La incidència frega els 500 casos

Segons les dades publicades pel Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada en els últims catorze dies se situa en 495 casos per cada 100.000 habitants i frega ja el doble de risc extrem (250). A pesar d’aquestes xifres, la Comunitat Valenciana se situa 100 punts per davall de la mitjana de les comunitats autònomes, amb una IA de 622 positius.  

Quant a la pressió hospitalària, la taxa d’ocupació en planta és del 5,12%, mentre que en les unitats de cures intensives és del 8,41%, els dos indicadors de risc baix. 

Un brot social de 38 contagis a València

Dels brots registrats, tres tenen 10 o més casos associats, i l'origen és social en tots. Destaca el notificat a València, amb 38 contagis associats. El segueixen un a Benifaió, amb 12 positius i un altre a Callosa de Segura, amb 10 casos. 

També et pot interessar

stats