La Comunitat Valenciana disposarà de 4 milions més per impulsar la mobilitat elèctrica

La ministra, Teresa Ribera, ha anunciat a À Punt que es permetrà ampliar l'actual contingent.

La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera
La ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera / À Punt NTC

La Comunitat Valenciana augmentarà en 4 milions d'euros el pressupost destinat a impulsar la mobilitat elèctrica a través de la descarbonització i la implantació d’un model de mobilitat diferent. És l'anunci que ha fet la ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, Teresa Ribera, que ha atés a Les notícies del matí d'À Punt Mèdia. Ribera ha explicat que com que la Generalitat ja va esgotar la primera partida del govern espanyol, ara, podrà comptar amb aquesta segona per a subvencionar la compra de vehicles sostenibles i la creació d'infraestructures referents a punts de recàrrega d'aquests.

La ministra presenta aquests dijous les línies mestres d'un projecte que han treballat amb la Diputació de Castelló, la Generalitat i la Secretaria General del Repte Demogràfic que busca impulsar les zones de la província amb poca activitat industrial i comercial i amb municipis en risc de despoblament, treballant en la creació de centres d'innovació relacionats amb les principals fortaleses amb les que compta cada territori.

Així, també es pretén impulsar un pla de recuperació, transformació i resiliència en l'accés de les persones a diferents aspectes com l'habitatge o el sanejament.

Ribera ha explicat que al conjunt de la Comunitat Valenciana, es planteja la creació d'associacions de comarques que, d'una manera conjunta, els permeta recuperar un cert nivell d'activitat i estimular la recuperació de la zona.

Finalment, la ministra ha afegit que entre els reptes per a la transició energètica es troba l'eliminació de les formes de generació i obtenció d'energia convencionals que puguen ser perjudicials, l'electrificació de la quantitat més gran possible dels recursos energètics, l'augment de l'eficiència i de l'estalvi possible d'aquests, i tot sempre sense posar en perill la biodiversitat i el sòl fèrtil.

També et pot interessar

stats