La Comunitat Valenciana, a la cua dels serveis de cures pal·liatives

La Comunitat Valenciana disposa d’una sola unitat de cures pal·liatives per cada 150.000 habitants.

La Comunitat Valenciana  disposa d’una sola unitat per cada 150.000 habitants.
La Comunitat Valenciana disposa d’una sola unitat per cada 150.000 habitants.

La Comunitat Valenciana està entre les cinc comunitats autònomes amb un servei de cures pal·liatives "més escàs", ja que disposa d’una sola unitat per cada 150.000 habitants o més, segons ha exposat la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (Semergen), amb motiu de la celebració de les II Jornades Nacionals de Cures Pal·liatives.

Segons càlculs de la Societat Espanyola de Cures Pal·liatives, la ràtio idònia de cobertura s'estableix en una unitat de cures pal·liatives per cada 80.000 habitants. Només Catalunya i La Rioja destinen els recursos mínims necessaris i cobreixen aquesta demanda, per la qual cosa hi ha 15 comunitats autònomes, més Ceuta i Melilla, que necessiten augmentar el nombre de recursos per a arribar a la ràtio oportuna.

Pel que fa als metges d’atenció primària, ells gestionen el 80 per cent de les necessitats específiques de cures d'una persona que es troba en la fase final de la vida. Des de la societat expliquen que "el metge de família tracta els pacients des del principi fins al final de la vida però, sobretot, té un paper essencial en l'última etapa. Aproximadament, en un contingent de 1.000 pacients mensuals, un metge de família tracta entre 7 i 12 pacients en situació de fase final de la vida".

També et pot interessar

stats