La Comunitat Valenciana creix malgrat el "finançament injust"

L'informe 2018 del Comité Econòmic i Social adverteix que aquest creixement econòmic "no arriba a totes les capes socials".

La Comunitat Valenciana creix malgrat el \"finançament injust\"
La Comunitat Valenciana creix malgrat el "finançament injust"

L'informe 2018 del Comité Econòmic i Social (CES) destaca que la Comunitat Valenciana "continua creixent" i la situació econòmica va millorant, malgrat estar en un context de "finançament injust". No obstant això, ha advertit que aquest creixement econòmic "no arriba a totes les capes socials".

El president del CES, Carlos Alfonso, ha lliurat l'informe, que s'ha aprovat per unanimitat, al president de les Corts, Enric Morera, i als membres de la mesa.

Alfonso ha detallat que l'informe té un diagnòstic "molt complex" i detecta que la Comunitat Valenciana continua creixent, la qual cosa considera que és "molt important, perquè hi ha una situació econòmica que va millorant".

Així mateix, ha mantingut que la situació del finançament "no és un problema polític, és de pitjors serveis per als ciutadans, menys inversió, haver de destinar diners que es podria destinar a altres coses a finançar els serveis socials".

El document mostra un creixement "més alentit" del sector industrial, "afectat per factors internacionals, guerres comercials o les incògnites del Brexit". Per això, Alfonso ha advocat per "potenciar polítiques de suport" a aquest àmbit. Per contra, ha explicat que el sector de la construcció o el primari, malgrat ser un any "molt dolent climatològicament" ha funcionat millor.

També et pot interessar

stats