La corba de la quarta onada continua aplanant-se a la Comunitat Valenciana

La Conselleria de Sanitat ha notificat aquest divendres 2.060 nous contagis i quatre defuncions per coronavirus 

Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València, un dels centres valencians que acull pacients amb Covid-19
Un dels corredors de l'Hospital Clínic de València / Efe

La Comunitat Valenciana continua aplanant la corba de la quarta onada de la pandèmia, amb uns indicadors epidemiològics que es mantenen estables durant l’última setmana. Aquest divendres, la Conselleria de Sanitat Universal ha notificat 2.060 nous contagis de coronavirus, un registre semblant al dels últims dies. Per províncies, 210 a Castelló, 964 a Alacant i 886 a València.

En aquests moments hi ha 26.153 persones malaltes, vora 4.000 menys que a l’inici de la setmana. Suposen un 5,36% del total de positius des que va començar la crisi sanitària. 

La pressió hospitalària també es manté relativament estable respecte a dijous passat. Ara mateix hi ha 622 persones ingressades als centres sanitaris valencians, 113 d’elles a les unitats de cures intensives. 

L’indicador que sí que baixa significativament aquest divendres és el de les defuncions. Sanitat Universal ha comunicat 4 decessos, després de registrar aquesta setmana les xifres més altes de morts de la quarta onada (amb 9 defuncions dimarts i 8 defuncions dimecres). El total de decessos des de l'inici de la pandèmia se situa en 7.530. 

La incidència baixa 80 punts des de dilluns

Segons dades del Ministeri de Sanitat, la incidència acumulada a la Comunitat Valenciana se situa en 515 casos per cada 100.000 habitants. Son vora 80 punts menys que dilluns, quan la IA era de 593 positius. 

Pel que fa a la pressió hospitalària, puja tant en els ingressos en planta com a les UCI. La taxa d'ocupació de llits amb malalts de coronavirus se situa en el 6,91% (6,20% aquest dijous) i a les unitats de vigilància intensiva, en el 8,48% (8,45%, aquest dijous).

També et pot interessar

stats