La Comunitat Valenciana concentra el 16% de totes les denúncies per violència infantil

Almenys 37 menors a Espanya són maltractats cada dia en sa casa.

Vora 37 xiquetes i xiquets són cada dia víctimes dels maltractaments en l'àmbit familiar a Espanya
Vora 37 xiquetes i xiquets són cada dia víctimes dels maltractaments en l'àmbit familiar a Espanya

La Comunitat Valenciana concentra el 16% de totes les denúncies per violència infantil. Són 6.097 de les 38.433 denúncies per delictes violents contra menors en 2017 en tot Espanya, quasi un de cada sis casos, segons les dades del Ministeri de l'Interior. 

Vora 37 xiquetes i xiquets són cada dia víctimes dels maltractaments en l'àmbit familiar a Espanya, més de 13.800 a l'any. Des de gener de 2018, a Espanya han mort 20 xiquets a causa de la violència, dels quals quatre van ser a la Comunitat.

Dels 4.211 casos denunciats a Espanya per abús sexual infantil, 681 van tindre lloc en territori valencià, on un 80 % dels juís acaba sense sentència, sobreseguts per falta de proves, segons ha indicat l'ONG Save the Children en un comunicat amb motiu del Dia Universal dels Drets de la Infància, que se celebra aquest dimarts, . 

L'ONG ha reclamat mesures perquè els menors siguen protegits enfront de la violència, i ha instat el govern i  tots els grups polítics a comprometre's amb l'aprovació de manera urgent d'una llei que protegisca la infància davant de la violència a Espanya. 

Violència Game OverViolència Game Over

Aquestes són les principals dades oficials sobre la violència exercida contra els menors a Espanya que la Plataforma de la Infància ha posat sobre la taula en una jornada en la qual ha presentat el seu informe Violència Game Over.

El document, en el qual s'arrepleguen testimonis, opinions i propostes de prop de 600 menors d'entre 4 i 17 anys, revela que xiquets i adolescents, pel fet de ser "xicotets" pateixen situacions de violència en diferents àmbits.

Els adolescents consideren que el carrer i els centres educatius són els llocs on més hores passen i on es produeixen més situacions de maltractament contra ells.

Més formació contra el bullying

bullying

Elsmenors adverteixen que encara que als col·legis el bullying es detecta, no hi ha ningú preparat que els ajude a llarg termini, per la qual cosa demanen major formació per a ells i per als seus professors. També demanen posar l'atenció no solament en les víctimes, sinó també en els assetjadors, perquè entenguen que "el que fan està mal i no han de fer-ho".

En més d'un terç dels perfils assenyalen ser "lleig" o "diferent", com alguns dels motius pels quals un xiquet és agredit. També esmenten el racisme, la LGTBIfòbia i el masclisme com a causes de violència contra la infància. 

També et pot interessar

stats