La Comunitat Valenciana, entre les cinc autonomies amb pitjor sanitat

Tot i això, la situació ha millorat, ja que ha abandonat els últims llocs que ocupava des de feia 10 anys.

VÍDEO | La Comunitat Valenciana, entre les cinc autonomies amb pitjor sanitat

La Comunitat Valenciana disposa d’uns serveis sanitaris deficients i se situa la quinta per la cua en el rànquing autonòmic, segons l’informe anual de la Federació d’Associacions per a la Defensa de la Sanitat Pública (Fadsap). Tot i això, el text destaca que la situació ha millorat, ja que ha abandonat els últims llocs que ocupava des de feia 10 anys.

Les diferències entre les comunitats autònomes en matèria de serveis sanitaris són “excessives”, critiquen les associacions implicades en l’estudi. En la llista, les comarques valencianes no resulten ben parades fruit, segons denuncien, d’anys de les polítiques de retallades i privatitzacions, però experimenta una millora en els últims anys.

Les llistes d’espera són un dels problemes més significatius. Els pacients han d’esperar 73 dies per a operar-se i 46 per a aconseguir cita dels especialistes. Pel que fa a la despesa mitjana, cada persona té pressupostats 1.340 euros davant, per exemple, dels més de 1.700 d’Astúries. L’informe també assenyala que els usuaris aproven, amb un 6,5, la sanitat pública valenciana.

També et pot interessar

stats