La Comunitat Valenciana celebra el Dia Mundial del Turisme

Enguany es destaca la importància de les tecnologies digitals per a contribuir al desenvolupament d'un turisme sostenible i inclusiu.

Cartell del Dia Mundial del Turisme
Cartell del Dia Mundial del Turisme / OMT

Aquest dijous 27 de setembre se celebra el Dia Mundial del Turisme amb el lema "El turisme i la transformació digital". Des de 1980, l'Organització Mundial del Turisme (OMT) commemora aquest dia per a recordar la data de l'adopció dels seus estatuts. Enguany es vol posar en relleu la relació del turisme i les noves tecnologies. Els avanços digitals canvien la manera en què ens relacionem amb el món, modifiquen el comportament humà i també ens ofereixen noves possibilitats en el sector turístic. Per aquest motiu, l'OMT proposa aquest dia com a oportunitat única perquè la ciutadania s'assabente de les possibilitats que les tecnologies digitals ofereixen per a contribuir al desenvolupament d'un turisme sostenible i inclusiu.

Són moltes les localitats de la Comunitat Valenciana que se sumen a la commemoració d'aquest dia amb propostes diverses. Molts municipis allarguen la celebració també al cap de setmana.

Aquestes són algunes de les propostes:

Altea, a la Marina Baixa, proposa visites guiades per la localitat que podran seguir-se en directe en línia. D'aquesta manera, Altea integra les noves tecnologies i dona a conéixer el seu patrimoni a tot el món.

Elx, al Baix Vinalopó, obri les portes dels museus i el centre de visitants de forma gratuïta. A més, des de hui i durant tot el cap de setmana, la ciutat ofereix visites guiades i teatralitzades a alguns dels monuments més representatius, com ara la torre campanar de la basílica de Santa Maria.

Mutxamel, a l'Alacantí, celebra aquest diumenge una jornada de portes obertes al jardí de Peñacerrada amb visites guiades i teatralitzades, animacions musicals i un contacontes que explicarà a les xiquetes i xiquets què els poden aportar les experiències viatgeres.

Oriola, al Baix Segura , ofereix també rutes guiades, un tren turístic i un passeig teatralitzat, però, a més, posa a disposició dels visitants una ruta digital pels monuments i museus del centre històric de la ciutat. Es podrà obtindre un mapa que inclourà codis QR de catorze punts d'interés turístic i en escanejar-los amb el telèfon mòbil en mostraran informació detallada.

Alcoi, a l'Alcoià, trasllada la celebració al dissabte amb portes obertes a tots els museus i posant el focus en la transformació tecnològica del Museu de Bombers (muBoma).

Els museus i monuments de la ciutat de València també es poden visitar hui de forma gratuïta. A més, des de les 10 del matí i a la plaça de l'Ajuntament es podran recórrer els principals punts d'interés de la ciutat sense moure's del lloc gràcies a unes ulleres de realitat virtual. Els visitants també es podran posar davant d'un photocall digital vinculat a les xarxes socials.

Riba-roja de Túria, al Camp de Túria, vol destacar la riquesa del seu patrimoni natural i organitza aquest dissabte el taller "Els beneficis d'eixir a la naturalesa amb la família" que completa amb una visita guiada al Parc Natural del Túria.

Sagunt, al Camp de Morvedre, s'adhereix a l'iniciativa amb rutes i tallers interactius durant el cap de setmana. L'ajuntament vol posar en relleu que és una de les localitats que més aposta per les noves tecnologies en el sector turístic, com demostra amb l'app gratuïta Tour Sagunt.

Aiora, a la Vall de Cofrents-Aiora, celebra el dissabte un dia de portes obertes amb visites guiades per la ruta de les ermites i al castell del municipi.

Sogorb, a l'Alt Palància, obri tots els museus de forma gratuïta aquest dijous i el dissabte 29 de setembre, una bona oportunitat per a conéixer la història, cultura i tradició de la ciutat.

Morella, als Ports, també ofereix entrada gratuïta a tots els museus hui dijous i el diumenge 1 d'octubre, coincidint amb la celebració del Dia dels Pobles més Bonics d'Espanya, un dels quals és la capital dels Ports.

També et pot interessar

stats