La Comunitat Valenciana, candidata a liderar un programa europeu sobre cooperació al Mediterrani

L'ENI CBC Med disposarà d'un pressupost que arriba als 500 milions d'euros per al període 2021-2027.

La Comissió Europea haurà de triar quina regió encapçalarà l'execució de l'ENI CBC Med
La Comissió Europea haurà de triar quina regió encapçalarà l'execució de l'ENI CBC Med / ENI CBC Med Programme

La Comunitat Valenciana és una de les regions europees que es postulen per a encapçalar l'execució del programa europeu ENI CBC Med, dirigit a finançar projectes de cooperació a la conca del Mediterrani. Es  tracta d'una iniciativa depenent de la Comissió Europea i que tindrà una dotació de fins a 500 milions d'euros distribuïts en el període 2021-2027. 

Segons ha anunciat el delegat del Consell per a la Unió Europea, Joan Calabuig, el pressupost del programa ha augmentat 300 milions d'euros, ja que es passa de 200 milions en l'actual període 2014-2020 als vora 500 del pròxim cicle. 

Ara, la Comissió Europea haurà de triar entre la Comunitat Valenciana i les altres regions candidates per a encapçalar l'execució de l'ENI CBC Med a partir del 2021. En l'actualitat, la valenciana és, juntament amb Aqaba (Jordània), una de les regions col·laboradores de Sardenya en el compliment dels objectius d'aquest pla comunitari. 

Desenvolupament d'Àfrica

Calabuig ha insistit en la importància que els 13 estats que integren el programa promoguen la poítica europea de cooperació per al "desenvolupament real d'Àfrica", un dels eixos fonamentals de l'ENI CBC Med, a més de la integració en el pla europeu del Marroc i Algèria.

També et pot interessar

stats