La Comunitat Valenciana es bolca en l'erradicació de la violència masclista

À Punt commemora aquest 25-N amb una campanya que visibilitza la lluita ciutadana per a eliminar la violència contra les dones.

Imatge de portada: la manifestació convocada a València, aquest diumenge

El dia 25 de novembre de 1960 les germanes Mirabal, tres activistes polítiques opositores a la dictadura de Rafael Leónidas Trujillo, van ser brutalment assassinades a la República Dominicana. Aquest crim masclista és el trist origen del Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència contra les Dones, que pretén erradicar al món la violència física, econòmica, psicològica i sexual.

Per tota la Comunitat Valenciana han organitzat diversos actes reivindicatius i manifestacions per a condemnar la violència masclista. La Federació Estatal d'Organitzacions Feministes ha convocat mobilitzacions a les ciutats d'Alacant (a les 12:00 h, amb eixida de la plaça del Port), Castelló (a les 18:00, amb eixida del parc Ribalta), Elx (a les 20:00, amb eixida des del Centre de Congressos) i València (eixida a les 12:00, des de Navarro Reverter).

A València, la manifestació anirà precedida d'una "mocadorà internacional" contra totes les violències, davant de la seu del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV).

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, participen en la manifestació de València, mentre que el conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, estarà en la d'Alacant.

La marea morada pren els carrers en una jornada per a exigir "un canvi en les polítiques" i "un compromís de tota la societat per a eliminar amb totes les violències masclistes", segons les entitats convocants.

#EscoltamTambé

En À Punt Mèdia sabem que hi ha moltes persones que dia a dia lluiten contra la violència masclista, a molts nivells i de moltes formes diferents. És per això que hem volgut fer-nos ressò de la iniciativa de les Nacions Unides #HearMeToo per a visibilitzar les acciones de totes i tots els qui, d'una forma o d'una altra, posen el granet d'arena per a combatre la violència contra les dones.

Per això hem creat la nostra propia etiqueta, #EscoltamTambé, amb la qual hem demanat que associacions, col·lectius, grups de dones i també particulars ens expliquen què és el que fan per a ajudar a visibilitzar i combatre la violència contra les dones. I tu, què fas?

També et pot interessar

stats