La Comunitat Valenciana està en alerta taronja per vent, que deixa ratxes de 124 km/h a Morella

València tanca parcs i jardins, i el port les tres terminals de contenidors.

Foto portada: Efectes del vent en un carrer de València

La Comunitat Valenciana es manté en alerta taronja per vent que pot arribar a 100 km/h a l'interior nord de València i a l'interior i litoral nord de Castelló, mentre que podria ser de 90 km/h a l'interior sud de Castelló, litoral i interior sud de València i interior i litoral sud d'Alacant. Davant les fortes ratxes de vent que està provocant la borrasca Hortense, tant a la costa com a l'interior, la Diputació de Castelló i altres institucions de la Generalitat han fet una crida a la població perquè extremen les precaucions. Una recomanació que també fa la DGT a tots els conductors que circulen per qualsevol carretera de la Comunitat Valenciana, ja que les ràfegues de vent podrien desestabilitzar els vehicles.

El fort vent que manté en alerta taronja la pràctica totalitat de la Comunitat Valenciana ha deixat ratxes de 124 km/h a Morella, segons ha informat l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). A més, s'han registrat 104 km/h a Xelva, 91 km/h a Utiel i a l'aeroport de València, 87 km/h a Bétera, 76 km/h a Castelló de la Plana, 73 km/h a Vilafranca, 62 km/h a Bicorb, 61 km/h a Polinyà de Xúquer i 60 km/h a Llíria. A l'interior de la província s'espera vent fort durant tot el dia.

A València s'han registrat 64 km/h i davant de l'alerta taronja l'Ajuntament ha decidit tancar tots els parcs i jardins de la ciutat, així com els cementeris municipals i ha recomanat a la població evitar les zones d'arbratge. Com a mesura de prevenció, el port de València ha decidit tancar durant tot el dia les tres terminals de contenidors i, si el temps ho permet, obriran dissabte en horari habitual.

Els bombers fan una desena d'intervencions pel vent a Castelló

Els bombers fan una desena d'intervencions pel vent a Castelló

Els bombers del Consorci Provincial de Castelló han fet una desena de serveis relacionats amb el fort vent que ha afectat principalment la zona sud de la província, i que han consistit majoritàriament en la retirada d'arbres caiguts.

Segons han informat fonts del consorci, s'ha procedit a retirar cinc arbres caiguts a les localitats d'Almassora, Xèrica, Benafer, Nules i Caudiel. En la retirada de Nules, produïda en el camí rural, s'havia alertat que hi havia una persona atrapada en un vehicle sobre el qual havia caigut l'arbre, però a l'arribada dels efectius del parc de la Plana Baixa s'ha comprovat que la dona havia eixit pel seu propi peu del vehicle i es trobava bé, encara que nerviosa.

A més, s'han realitzat serveis de sanejament de cornises i façanes a Borriana, Orpesa, Vinaròs i Onda i els efectius estan retirant també una persiana despresa a Vila-real. Ara mateix, efectius del parc de l'Alt Palància treballen en la retirada d'un arbre caigut sobre l'ermita del convent de les monges a Caudiel, encara que sembla que ha quedat recolzat en una paret sense haver causat danys a l'edificació.

Per cert, que en diverses zones de la Comunitat Valenciana ha caigut pedra. És el cas de Burjassot, l'Eliana o Sant Antoni de Benaixeve. D'altra banda, cal dir que el risc d'incendis forestals hui a la Comunitat Valenciana és extrem per les fortes ratxes de vent. En cas de detectar algun foc o una altra incidència d'importància, cal cridar immediatament al telèfon d'emergències 112.

També et pot interessar

stats