La Comunitat Valenciana, en alerta groga per mínimes de fins a -6 graus

Cinc comunitats autònomes més han activat l'alerta taronja per mínimes de fins a -11 graus.

Imatge aèria de Morella (Els Ports)
Imatge aèria de Morella (Els Ports) / À Punt NTC

Després del temporal de pluja i neu que ha afectat la Comunitat Valenciana de nord a sud, el territori es prepara per a una onada de fred polar que deixarà temperatures molt baixes i que complicaran, encara més, la situació a l'interior.

Així, segons les estimacions de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), a les comarques del nord i del centre s'esperen temperatures que poden arribar a ser de fins a -6 °C, fet pel qual la Comunitat Valenciana ha activat l'alerta groga. Així, aquestes temperatures poden suposar que es forme gel a les localitats on es manté la neu, fet pel qual es recomana transitar amb precaució tant si es va a peu o amb algun mitjà de transport rodat.

No obstant això, Aemet ha avisat que no existeix cap risc meteorològic important per a la població, però sí que pot dificultar-se el funcionament normal d'alguna activitat concreta.

Aquesta no serà una situació aïllada. De fet, a la resta d'Espanya, la situació no és molt millor. El servei de meteorologia ha activat l'alerta taronja en cinc comunitats per temperatures que poden arribar a ser de -11 °C. Entre aquestes es troben la Comunitat de Madrid, Castella la-Manxa, Castella i Lleó, Catalunya i Aragó.

Set comunitats més, entre les quals es troba la Comunitat Valenciana, estan en alerta groga. Aquestes són Andalusia, La Rioja, Extremadura, Galícia, Múrcia i Navarra.

També et pot interessar

stats